""

Bilim ve Kitap Dostları Derneği çalışmalara hız verdi « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 17:26

Bilim ve Kitap Dostları Derneği çalışmalara hız verdi

Bilimsel çalışmayı öne çıkarmak ve okuma alışkanlığını toplumda yayınlaştırmak amacıyla kurulan “ Bilim ve Kitap Dostları Derneği” Yozgat Şubesi kuruluşundan kısa bir süre sonra birinci olağan genel kurulunu yaparak çalışmalarına hız verdi.

Bilim ve Kitap Dostları Derneği çalışmalara hız verdi
Son Güncelleme :

03 Ekim 2017 - 7:00

Genel merkezi Kocaeli’nde bulunan derneğin Yozgat Şubesini kurmak üzere görevlendirilen hemşerilerimiz; Edebiyat Öğretmeleri; Ahmet Sargın, Ekrem Gürer ve Tv program yapımcısı, gazeteci, yazar Yasemin Doğru derneğin açılışını gerçekleştirmişlerdi. Resmi işlemlerini tamamlayan “ Bilim ve Kitap Dostları Derneğinin” hafta sonu birinci olağan genel kurulu yapıldı.
Bilim ve Kitap Dostları Derneği Yozgat Şubesinin kongresine, üyelerin yanı sıra Vali yardımcısı Şükrü Çakır ve İl Dernekler Müdürü Hakkı Yurtlu da katıldı.
Olağan Genel Kurulun açılışında konuşan Yozgat Vali yardımcısı Şükrü Çakır: “ Yeni derneğiniz Yozgat ve Yozgatlılar için hayırlı ve uğurlu olsun. Yüce Allah’ın ilk emri oku olması hesabiyle okumaya ve bilimsel çalışmaya davet edilen Peygamber efendimiz bize Beşikten mezara kadar okuma- bilim edinme düsturunu kazandırmış bir örnek şahsiyettir. Okumayı ve bilimsel çalışmayı rehber edinen derneğinize her türlü destek ve katkıyı yapacağımızdan emin olmanızı isteriz. İnşallah başarılı bir çalışma gösterip yazarları, bilim adamlarını bir çatı altında toplar onlara güzel bir çalışma ofisi kurarsınız. Kitap kafe ve özel kütüphane konusunda devlet olarak size desteğimizin sağlanacağını umut ediyor bu kutlu görevinizde sizlere başarılar diliyorum.” dedi.
Genel kurulun açılışını yapan ve derneğin Yozgat ‘ta kuruluş aşamasını anlatan Kurucu başkan gazeteci- yazar Ahmet Sargın Yozgatlı hemşerilerimizden ve sizlerden destek talep ediyor kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum dedi. Açılışın ardından gündeme geçildi. Kongre divan başkanlığına Mali Müşavir Hüseyin Durusoy, Başkan Yardımcılığına Emekli Müftü Abdullah Şahin, Katip üyeliğine de Edebiyat Öğretmeni Ekrem Gürer getirildiler. Yeni yönetim ve denetim kurullarının seçimi yapıldı.
Bilim ve Kitap Dostları Derneğini Yozgat Şubesinin yeni yönetim kuruluna: Ahmet Sargın, İsmail Koçak, Ekrem Gürer, Yasemin Doğru, Mustafa Teker, Satı Sargın, Hüseyin Aktaş, Veysel Çekerek, Ömer Aydoğmuş, Harun Yozgat oy birliği ile seçildiler. Denetim Kuruluna ise: Abdullah Şahin, Hüseyin Durusoy, Ahmet Türker, Hacer Güçlü, Murat Türkmen ve Mustafa Yalçın seçildiler.
Dilek ve temennilerde söz alan Dernekler İl Müdürü Hakkı Yurtlu: “ Güzel bir amaç için ve topluma faydalı olmak üzere kurulan bu tür derneklere yardımcı olmak bizim temel görevimizdir. Bilimsel çalışmayı amaçlayan ve okuma alışkanlığını topluma yaymak isteyen bu derneğimizin Yozgat ta başarılı olması için üzerimize düşen her türlü çabayı göstereceğimizden emin olmanızı isteriz. Bu vesile ile çalışmalarınız da sizlere başarılar diliyor kongrenizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.
Yeni seçilen yönetim adına söz alan gazeteci yazar Ahmet Sargın: “ Bizlere güven ve çalışma azmi verdiniz sizlere sonsuz teşekkür ederiz. Aldığımız bu emaneti en güzel şekilde değerlendirip yazarlarımıza ve edebiyatçılarımıza güzel bir çalışma ofisi kazandırmak için çalışacağımızdan emin olmanızı isteriz. Her konuda sizlerin destek ve gayretini talep ediyoruz. Özel bir kütüphane ve şairler- yazarlar için çalışma ofisleri konusunda Yozgatlı bürokratlarımızın, iş adamlarımızın ve belediye başkanlarımızın da desteklerini bekliyoruz “ dedi tüm katılımcılara teşekkür etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.