""

Bilirkişilik eğitimleri başladı « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 18:15

Bilirkişilik eğitimleri başladı

Yozgat Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) tarafından düzenlenen Bilirkişilik kursları başladı

Bilirkişilik eğitimleri başladı
Son Güncelleme :

10 Kasım 2017 - 7:00

Yozgat SMMMO Başkanı Ahmet Bulut, Resmi Gazete ‘de yayınlanarak yürürlüğe giren 6754 sayılı Bilirkişilik Kanunu kapsamındaki ‘Bilirkişilik Yönetmeliği’ ile adli ve idari yargı alanında yürütülen her türlü bilirkişilik faaliyetinin yapılabilmesi için; bilirkişilik yapacak kişilere “Bilirkişilik Temel Eğitimi” alma ve sertifika sahibi olma zorunluluğu getirildiğini belirtti.
Adalet Bakanlığı tarafından bilirkişilik temel eğitimi vermek için yetkilendirilen kurumlar arasında yer alan Yozgat Mali Müşavirler Odası’da eğitime başladı
SMMMO Başkanı Bulut, “Bilirkişilik Temel Eğitimi ile ilgili bilgi verdikten sonra “Odamıza Bilirkişilik temel eğitimi birinci dönem başvuruları 4 Ekim 2017 tarihinde başlanmış olup 16 Ekim 2017 tarihinde sona erdi. Birinci dönem başvurularını kaçıranlar için 2017/2.Dönem Bilirkişilik Temel Eğitimine başvurular 23 Ekim tarihinde başlamış olup 3 Kasım 2017 tarihinde sona ermiştir.”dedi.
Birinci dönem başvuru sayısının 95, 2.dönem başvuru sayısının ise 19 kişi olduğunu vurgulayan Bulut, “Toplam başvuru sayısı 114 kişi katılım ilimize göre yüksek seviyede oldu.
Katılımcılarımız eğitimlerini tamamlayıp 2018 yılı bilirkişi kütüğüne müracaatta bulunacaklar.
Birinci ilk dönem eğitime katılan 96 kişi iki sınıfta toplam 18 saat teorik ve 6 saat de uygulamalı ders olmak üzere 24 saat sürecek ve sabah ve akşam oturumu ile 4 gün içinde tamamlamış olacağız. 4 gün sürecek eğitim pazar günü sona erecek. Dersler Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Leyla Akyol Aslan ile Yrd. Doç. Dr. Aziz Serkan Arslan tarafından verilmektedir. Bu vesile ile kursiyerlerimize başarılar diliyorum.”diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.