""

Bilişim etkinlikleri başladı « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 23:41

Bilişim etkinlikleri başladı

Yozgat Üniversitesi tarafından geleneksel hale gelen ve bu yıl 13-16 Nisan tarihleri arasında 16’ncısı düzenlenen, Yozgat Bilişim Etkinlikleri başladı.

Bilişim etkinlikleri başladı
Son Güncelleme :

14 Nisan 2021 - 10:56

Toplamda dört gün sürecek olan ve covid-19 tedbirleri nedeniyle video/konferansla gerçekleştirilecek etkinlikte alanında uzman kişiler tarafından bilişim teknolojisindeki son gelişmeleri aktarılacak.
Programın açılış konuşmasını yapan Yozgat Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Etkinlik Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Böyükata, bilişim etkinliklerine 2002 yılında amatör ruhla başladıklarını ve her yıl düzenli olarak düzenlenerek geleneksel hale gelen bilgi etkileşiminin üniversitemizin en uzun soluklu etkinliği olduğuna dikkat çekti.
Etkinliği hem şehre etki eden faaliyet olması hem de şehre bilgi transferi noktasında bir platform oluşturması bakımından önemsediklerini dile getiren Prof. Dr. Böyükata, Yozgat Bilişim Etkinlikleri’nin üniversitemizin marka değerine de önemli katkılar sunduğunu dile getirdi.
Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ konuşmasında teknolojinin baş döndürücü bir hızla sürekli değiştiğini belirterek küresel ve global ölçekte ülkelerin muktedir ve güçlü olmasının esasının teknolojik güçte olduğuna dikkat çekti.
Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, kararlılıkla amaca matuf devam eden Yozgat Bilişim Etkinlikleri’nin teknolojide ve endüstride gelinen noktayı Türkiye ve Dünya ölçeğinde sorgulanması, gündeme taşınması bunu ise alanında etkin kişilerce masaya yatırılarak, farkındalık oluşturması anlamında verimli bir etkinlik olduğunu sözlerine ekledi.
Geleceğin Türkiye’sinde söz sahibi olacak öğrencilere yol göstermesi ve var olan potansiyelleri harekete geçirme açısından da bu tür etkininkileri önemsediklerini dile getiren Rektör Prof. Dr. Karadağ: “Sanayi devrimiyle birlikte endüstride yaşanan teknolojik gelişmeleri ülke olarak nasıl takip edebildik? Bilişimde, teknolojide neredeyiz? 21.yüzyılın kabulü olan Endüstri 4,0’ı nasıl yakalayabiliriz? gibi soruların irdelendiği, gerçeklerle yüzleştiğimiz, dersler çıkardığımız ve çözüm önerilerinin sunulduğu verimli bir etkinlik olmasını diliyor, köklü ve geçmişi olan bu etkinliğin vücut bulmasında Prof. Dr. Mustafa Böyükata başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Programın açılış konuşmalarının ardından Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Lokman Kuzu ‘Teknoloji ve Hayatımıza Getirdiği Değişiklikler’ konusunda katılımcıları bilgilendirdi.Prof. Dr. Kuzu izleyicilerden gelen soruları da cevaplandırdı.
16 Nisan Cuma gününe kadar YOBÜ TV’den çevrimiçi yayınlanacak olan etkinlikte “Dijital Dönüşümde Kümelenmenin Önemi”, “Mühendislik Bağlamında Endüstri 4,0 ve Eğitime Entegrasyonu”, “Sağlıklı Teknoloji Kullanımı: Bağlı Olmak mı Bağımlı Olmak mı?”, “Covid-19 Ortamında ve Sonrasında Tüketici Bilgi Sistemi”, “Dijital Diplomasi Bağlamında Zeytin Dalı Operasyonu”, “ Dijital Paranın Doğuşu ve Gelecekte Neler Öngörülüyor?” konuları ele alınacak.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.