""

Birinci dereceden şehit yakınlarına istihdam imkanı getirildi « Yeniufuk Gazetesi

23 Nisan 2024 - 13:24

Birinci dereceden şehit yakınlarına istihdam imkanı getirildi

Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli, Terörle Mücadele Kanunu’na göre terör saldırılarında şehit düşenlerin, birinci dereceden yakınları olan anne ve babalarının da istihdam hakkından faydalanabileceğini öngören düzenlemenin ilgili yönetmeliğe eklendiğini söyledi.

Birinci dereceden şehit yakınlarına  istihdam imkanı getirildi
Son Güncelleme :

31 Aralık 2016 - 7:00

Kamuoyunda “Torba Kanun” olarak bilinen 6704 sayılı Kanun’la şehit anne babalarına da istihdam imkanı getirildiğine işaret eden Neşeli, “Terörle Mücadele Kanunu Kapsamında Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İstihdam Edilecekler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yapılan değişikliklerle yönetmelik kanundaki düzenlemelere uygun hale getirildi. Buna göre, terör eyleminin ortaya çıkarılması, etkilerinin azaltılması veya bertaraf edilmesinin sağlanmasında yardımcı ve faydalı olanlar bu faaliyetlerinden dolayı vazife malulü sayılanlar ile terör eylemi nedeniyle engelli hale gelenlerin kendisi veya eş veya çocuklarından birisi, eşi ya da çocuğu yoksa kendisi veya kardeşlerinin yanı sıra anne ve babasından biri de istihdam edilebilecek.
İstihdam hakkını kullanacak 45 yaşından küçük kimsenin bulunmaması durumunda yaş şartı aranmaksızın eş veya çocuklardan birisi ile anne, baba veya kardeşlerden birisi bu hakkı kullanabilecek” dedi.
Vazife ve harp malullüğü kapsamındaki TSK mensubu ve güvenlik görevlilerinden hayatını kaybedenlerin yakınlarına iki, malul olanlara bir hak geçişi olduğunu dile getiren Neşeli, “Vazife malullüğü kapsamında bulunan diğer kamu görevlilerinden hayatını kaybedenlerin yakınlarına veya malul olanlara bir, terör mağduru sivil vatandaşlardan terör eylemleri nedeniyle hayatını kaybeden veya engelli hale gelenlere bir, 13/5/2014 tarihi ile 28/10/2014 (dâhil) tarihleri arasında maden ocaklarının yer altı işlerinde meydana gelen iş kazası sonucunda hayatını kaybeden sigortalının hak sahiplerine bir hak geçişi bulunuyor. Ayrıca 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybedenlere iki, malul olanlara bir, 15 Temmuz darbe girişiminde malul sayılmayacak derecede yaralanan vatandaşlarımıza bir istihdam hakkı verilmiştir” şeklinde konuştu.
Neşeli son olarak ise “Başvuru sırasında şehit yakını gazi ve yakınlarından 1 adet biyometrik fotoğraf (fotoğraf ebatları 50 mm x 60 mm) 2) kimlik fotokopisi istenecektir. Şehit yakınları ve gaziler istihdam başvurularının takibini e-devlet sistemi üzerinden, atama sonuçlarını ise Devlet Personel Başkanlığının internet sitesinden öğrenilebilir” sözlerine yer verdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.