""

Biyogaz tesisi için imzalar atıldı « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 00:27

Biyogaz tesisi için imzalar atıldı

Çekerek’e kurulacak biyogaz ve organik gübre üretim tesisi için imzalar atıldı. 5 milyon dolar bedeli yatırımın tamamlanması ile birlikte 150-200 kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor.

Biyogaz tesisi için imzalar atıldı
Son Güncelleme :

30 Mart 2021 - 9:53

Çekerek Belediye Başkanı Eyyüp Çakır yaptığı açıklamada “Çekerek’te yapımına başladığımız Biyogaz Tesisimizin sözleşmesini, Renesco Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Canberk Asarkaya, Ak Parti İlçe Başkanımız Mehmet Akkan, belediye meclis üyelerimiz ve şirket yetkililerinde katılımlarıyla İmza altına aldık. Yapılacak biyogaz tesisimizin toplam maliyeti 5 milyon dolardır.

Projemiz ilk etapta 20 kişiye akabinde organomineral gübre fabrikası ve sera alanlarının da tamamlanmasıyla 150-200 kişiye istihdam oluşturacak.

Adaylık sürecinde yaptığımız çalışmalar neticesinde, merkezi ve kırsal mahallelerimizde oluşan hayvansal atıkların bertarafı için proje çalışması yürüttük.

Bu atıklar gelişigüzel boş alanlara dökülerek, çok büyük çevre ve sağlık sorunlarına sebep oluyordu.

Süreyyabey Barajı etrafında yapımına başladığımız Millet Bahçesi ve Lavanta Adası Projeleri ile de Turizm Merkezi olma yolunda ilerleyen ilçemiz için bu atıkların kazanımı için en uygun yöntemin Üniversite Bitirme Projem, hayalim olan biyogaz üretim tesisi kurmak olduğu düşüncesiyle proje sürecini başlattık. Çevresel açıdan kabul edilebilir bertaraf yöntemleri ile büyük ölçekte biyokütle-enerji dönüşüm sistemi olarak dikkate alındığında, bu atıklardan elektrik enerjisi üretilmesi ve ayrıca yan ürün şeklinde ekonomik değeri olan gübre elde edilmesi mümkün olacak.

Bu maksatla 3.5 MW biyogaz tesisi yapmak için seferber olduk. Yaklaşık 1.5 yıldır sürdürdüğümüz çalışmanın bugün sonucuna ulaştık. Biyogaz tesisinde elektrik üretmek için Türkiye’nin köklü enerji firmalarından Renesco Enerji ile elektrik enerjisi üretimi için belediye olarak sözleşmemizi imzaladık.

İnşallah tesislerimiz tamamlandığında organik tarım ve modern hayvancılığa da destek verilmiş olunacağından, üretim ve İstihdam olarak şehrimize de katma değer sağlayacak ve İlçemiz Enerjinin Merkezi haline gelecektir.

Yerelde Kalkınma Modelinin Mimarı Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay Beyefendinin vizyonel destekleriyle başlattığımız projelerimiz için kendisine ve emeği geçen herkese teşekkürlerimizi iletiyor, şehrimize hayırlı olsun diyoruz.

Renesco Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Canberk Asarkaya yaptığı konuşmada “Milli enerji milli gübre vizyonu ile çıktığımız bu yolda bölgesel istihdamı önemsiyor, atıkları doğaya tekrar kazandırıyor, ürettiğimiz elektrik ve gübre ile ülke ekonomimize katkı sağlıyoruz. Yaşanabilir bir çevre için geleceğe yatırım yapıyoruz. Renesco Enerji olarak yatırımlarımız hız kesmeden sürecek, ülkemize ve Çekerek halkına hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

EN ÇOK KAZANANLAR


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 15

EN ÇOK KAYBEDENLER


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 31

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 49

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN