""

Boğazlıyan cezaevi tamamlandı « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 08:54

Boğazlıyan cezaevi tamamlandı

Boğazlıyan ilçesine yapılan T tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu inşaatı tamamlandı.

Boğazlıyan cezaevi tamamlandı
Son Güncelleme :

15 Kasım 2017 - 7:00

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, inşaatı tamamlanan ceza infaz kurumunda incelemede bulunarak yetkililerden bilgi aldı.
Cezaevinin Boğazlıyan’a önemli katkıları olacağını vurgulayan Vali Yurtnaç, Yozgat’ın bir şantiye alanı gibi olduğunu belirterek, “Sadece il merkezinde değil, ilçelerimizde de yükselen binaları ve yatırımları görmek mümkün. Adalet Bakanlığının, Diyanet İşleri başkanlığının inşaatları var. Bunların hepsi açıldığında Yozgat’ta hareketlilik sağlanacak. Burada inşa edilen ceza infaz kurumu da Boğazlıyan’a önemli katkılar sağlayacaktır” dedi.
Boğazlıyan Ceza İnfaz Kurumunun şu anda 400 kişilik kapasitesi olduğunu belirten Vali Yurtnaç, “Burada çalışacak olan personel ile mahkumları ziyarete gelecek olan yakınları ile Boğazlıyan ilçemize ekonomik katkı sağlayacaktır” diye konuştu.
T Tipi Ceza İnfaz Kurumunun yakın zamanda faaliyete geçeceğini ifade eden Vali Yurtnaç, “Nasıl ki hastanelere, okullara, yollara, köprülere ihtiyaç varsa ceza infaz kurumlarına da ihtiyaç var. Cezaevine düşmüş insanların insan onuruna yaraşır bir şekilde burada hayatını idame ettirmesi gerekiyor. Bunu yaparken açık ceza evi olacak. Bunlardan ekonomiye kazandıracağımız, burada çalıştıracağımız insanlar olacak. İnsanları boş bırakmak yerine açık cezaevi yoluyla hem bir meslek edindirmek hem de ekonomik bir hasıla sağlamak doğru olanı diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Vali Yurtnaç, İl Özel İdaresinin de ceza infaz kurumana destekte bulunarak yollarını yaptığını sözlerine ekledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.