""

Boğazlıyan kaymakamlığından Çanakkale Şehitliği ziyareti « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 11:39

Boğazlıyan kaymakamlığından Çanakkale Şehitliği ziyareti

Boğazlıyan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Çanakkale Zaferinin 102. yılı ve 18 Mart Şehitleri anma günü nedeniyle ilçedeki şehit aileleri, gaziler ve öğrencileri Çanakkale Şehitliği ziyaretine götürüldü.

Boğazlıyan kaymakamlığından  Çanakkale Şehitliği ziyareti
Son Güncelleme :

01 Nisan 2017 - 7:00

Gezide, Çanakkale Şehitleri Anıtı, 57. Alay Şehitliği, Seyit Onbaşı Anıtı ziyareti ile İstanbul’da Eyüp Sultan Camii ve Bursa Ulu Camii ziyaret edildi.
Boğazlıyan Kaymakamlığı’nca “Bir Hayale Dokun Projesi” kapsamında öğrencilerinde katıldığı gezide, öğrencilerin tarih bilgilerini ve kültürlerini güçlendirmek, aynı zamanda ecdadın vatanı müdafaa ettiği toprakları bizzat yerinde görmelerinin sağlaması amaçlandı.
Vakıf Müdürü Turan Kaya, başkanlığında Boğazlıyan’dan hareket eden kafile rehber eşliğinde Çanakkale Eceabat’ta 57. Alay Şehitliği, ardından Kesikdere Şehitliği, Conk Bayırı ve Çanakkale Şehitleri Anıtı, Seyit Onbaşı Anıtı ve Tabyalarını ziyaret ederek tarihi yarımada gezisi tamamladı.
Gezi kapsamında ayrıca Bursa’nın tarihi mekanlarından Ulu Camiyi’de ziyaret etme fırsatı yakalayan grup, ayrıca İstanbul’da Eyüp Sultan Cami ve Türbesi ile tarihi ve turistik yerleri ziyaret edip, vapurla boğaz turunun ardından Boğazlıyan’a döndü.
Şehit ve Gazi aileleri, kendilerine yönelik böyle bir gezi düzenledikleri için Boğazlıyan Kaymakamlığına teşekkür etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.