""

Boğazlıyan mezbahanesi en başarılı proje seçildi « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 15:46

Boğazlıyan mezbahanesi en başarılı proje seçildi

Orta Anadolu’nun en büyük hayvan pazarına sahip olan Boğazlıyan ilçesinde modern ve yüksek teknolojiye sahip mezbahane en başarılı projeler arasında yerini aldı.

Boğazlıyan mezbahanesi  en başarılı proje seçildi
Son Güncelleme :

27 Ocak 2017 - 7:00

Yüksek teknolojiye sahip olan tesiste günlük 400 büyük ve küçükbaş hayvan hijyenik bir ortamda kesimi yapılırken, tesis ilçenin yanısıra bölgeye de hizmet veriyor.
20 Bin hayvan kapasiteli pazarın ihtiyaçlarını karşılayan kesimhane, kaçak kesimin önlenmesi ve kesim maliyetlerinin düşürülmesi açısından kritik önemi ve 400 Bin TL’lik proje desteği ile en başarılı projeler arasına girdi. Orta Anadolu Kalkınma Ajansı almanaklarına göre, Boğazlıyan Belediyesinin hazırladığı projenin gerçekleşmesinin ardından TR72 Bölgesinde, AB normlarına ve 5996 Sayılı Kanun’a uygun bir kesimhane yapıldığı, kesimhanenin hem belediye sınırları içerisinde hem de komşu belediyelere yakın olmasından dolayı geniş bir bölgeye hizmet verdiği belirtildi.İlçe sınırları içerisinde mevcut olan 20 Bin hayvan kapasiteli pazarın ihtiyaçlarını karşılayan kesimhane kaçak kesimin önlenmesi ve kesim maliyetlerinin düşürülmesi açısından da kritik bir öneme sahip olduğu vurgulandı.
Boğazlıyan Belediyesi, vatandaş memnuniyeti, çevre sorunlarına duyarlılık ve bunların çözümüne yönelik etkin projelerin uygulanıp, projelerin hayata geçirilmesi, hibe projelerine başvuru ve desteklerin alınmasıyla marka değerinin artırılmasına yönelik çalışmalarıyla adını ön plana çıkardı.
Belediye Başkanı Hamdi Erdal, Boğazlıyan’ın geleceğinin garanti altına alacak projelere imza attıklarını belirterek, “Bu projeler arasında son yıllara damgasını vuran bölgenin en yüksek teknolojisine sahip modern hayvan pazarımız ORAN tarafından başarılı projeler arasında yer aldı” dedi.
Boğazlıyan’ın tarım ve hayvancılık alanında Türkiye’nin önemli merkezlerinden birisi olduğunun altını çizen Erdal, “Bu kapsamda belediye olarak, (ORAN) tarafından sağlanan 400 Bin Lirası hibe ile yaklaşık 750 Bin Liraya mal olan modern tesisi Boğazlıyan’a ve bölge çiftçisinin hizmetine sunduk. ORAN yetkililerine ve projenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.