""

Boğazlıyan’a Sosyal Hizmetler müjdesi « Yeniufuk Gazetesi

18 Nisan 2024 - 12:24

Boğazlıyan’a Sosyal Hizmetler müjdesi

Adalet ve Kalkınma Partisi Boğazlıyan İlçe Başkanı Osman Düğenci, Sosyal Hizmetler Merkezi’nin bir hafta içerisinde hizmete başlayacağını duyurdu.

Boğazlıyan’a Sosyal Hizmetler müjdesi
Son Güncelleme :

22 Eylül 2018 - 7:00

Adalet ve Kalkınma Partisi Boğazlıyan İlçe Başkanı Osman Düğenci, Sosyal Hizmetler Merkezi’nin bir hafta içerisinde hizmete başlayacağını duyurdu. İlçenin Yozgat’a uzaklığı ve nüfus yoğunluğunun göz önünde bulundurularak açılması yönündeki talebin karşılık bulduğunu belirten Düğenci, “’Evde bakım ücretlerini buradan talep edebilirler. Bunun yanında sosyal ekonomik destek başvurularını ve toplumda özel bakıma ihtiyaç olan vatandaşlarımız da özel bakım merkezlerine yerleştirilmesi ile ilgili taleplerini buradan yapabilirler” dedi. Adalet ve Kalkınma Partisi Boğazlıyan İlçe Başkanı Osman Düğenci, ilçede büyük eksikliği hissedilen ve bir evrak için dahi Yozgat’a gitmek durumunda kalan vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için hizmetin ilçeye getirildiğini müjdeledi. Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ ve Yusuf Başer’e, Sosyal Hizmetler Merkezi’nin açılması yönünde talepte bulunduklarını anımsatan Düğenci, bir hafta içerisinde açılacak olan Merkez’in ilçedeki büyük bir eksikliği gidereceğini söyledi. Boğazlıyan’ın Yozgat’a olan uzaklığını ve nüfus yoğunluğun göz önünde bulundurulması yönündeki talebin gerçekle buluşmasının sevincini ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
Boğazlıyanlıların, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden alacakları bütün hizmetleri buradan da alabileceklerini belirten İlçe Başkanı Osman Düğenci, ”Evde bakım ücretlerini buradan talep edebilirler. Bunun yanında sosyal ekonomik destek başvurularını yapabilirler. Toplumda özel bakıma ihtiyaç olan vatandaşlarımız da özel bakım merkezlerine yerleştirilmesi ile ilgili taleplerini buradan yapabilirler.” dedi. Merkez’in hizmeti girmesiyle birlikte, Boğazlıyan’daki işlemlerin tek elden yürütüleceğini kaydeden Başkan Düğenci, “Kadınlara yönelik, çocuklara yönelik, yaşlılara yönelik, özürlülere yönelik, ve suça karışmış kız çocuklara yöneliktir. Ayrıca aile nakdi yardım, özürlülere evde bakım hizmetleri gibi hizmetlerimizi de buradan yürüteceğiz. Sosyal riski azaltmak için bu işlerinde aciliyeti var. Böyle yerlerinde hemen müracat edilebilen yerlerde olması Boğazlıyan için büyük bir şanstır” diye konuştu. İnsanların teknoloji çağında oradan oraya koşturmasının doğru olmadığını ifade eden Başkan Osman Düğenci açıklamasını şöyle sürdürdü: “Boğazlıyan’da en ufak işi olan hatta evde bakım ücreti almak isteyen herkesin bu işlemleri için yüzlerce kilometre bulunan Yozgat’a gitmek zorunda kalıyordu. İnternet çağında biz vatandaşı ordan oraya koşturmayalım diye, bu hizmeti buraya getirdik. Çocuklarla, özürlülerle, kadınlarla ilgili fark bekliyoruz. Biliyorsunuz anayasadaki maddelerden birisi özürlülerle ilgili, kadınlarla ilgili. Burada ilave etkilerin, ilave desteklerin, pozitif ayrımcılığın, eşitliğe aykırı sayılmaması konusunda anayasa güvencesinde olacak. En başta bu kurumun görevi olarak fark bekliyoruz.” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.