""

Boğazlıyan’da kooperatif ürünleri pazardaki yerini aldı « Yeniufuk Gazetesi

5 Mayıs 2024 - 10:37

Boğazlıyan’da kooperatif ürünleri pazardaki yerini aldı

Boğazlıyan’da “Bozok” Markası adı altında üretilen kooperatif ürünleri Ankara ve bölgede marketlerde yerini aldı.

Boğazlıyan’da kooperatif ürünleri pazardaki yerini aldı
Son Güncelleme :

19 Haziran 2022 - 17:27

Boğazlıyan’da “Bozok” Markası adı altında üretilen kooperatif ürünleri Ankara ve bölgede marketlerde yerini aldı.
Boğazlıyan’da tarımsal kalkınmaya örnek olacak ve yerelden kalkınma hamlesi kapsamında tarımda yeni bir model Boğazlıyan’da da uygulanacak.
İlçede kooperatif çatısı altında bir araya gelen çiftçiler, ürettikleri ürünlerin satışını yaparak aile bütçelerine ve ekonomiye katkı sağlayacak.
S.S. Boğazlıyan Merkez, Uzunlu Kasabası, Belören, Gövdecili, Yeşilhisar ve Yoğunhisar Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kuruldu. İlçede çiftçilere katma değer sağlamak için kurulan kooperatif olağan genel kurulunu gerçekleştirdi.
Kooperatifin kurucuları arasında Başkanlığını Ayfer Ulusoy’un yaptığı Başkan Yardımcılığını ise Fikret Karacaoğlan ve Muhasip Üyelikte ise Yaşar Ulutürk, gibi isimler yer aldı.
Boğazlıyan Ziraat Odası toplantı salonunda gerçekleşen genel kurula katılım oldukça yüksek oldu.
Boğazlıyan’da tarım ve gıdaya verdikleri önemle hem üreticiyi hem de tüketiciyi korumayı amaçlayan kooperatif bu konuda ciddi çalışmalar ve atılımlar gerçekleştirecek.
Kurulan kooperatifle ilçede yetiştirilen ürünlerin büyük bir kısmı birinci elden müşteriye ulaşması sağlanıp, hem çiftçilere katma değer sağlayacak hem de ilçe ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak.
Üretilen ürünler Ankara başta olmak üzere ülkenin çeşitli bölgelerinde marketlerde satışa sunulup, sofralarda şimdiden yerini almaya başladı.
Kooperatif üretilen ürünlerin pazarlanması, girdilerin alınması ve çiftçilere yönelik faaliyet göstererek gelirlerini artırmak için çalışma yapacak ve ortaklarının ekonomik ve sosyal yönden gelişmelerine katkı sağlayacak.
Kooperatif Başkanı Ayfer Ulusoy, açıklamasında; yerelden kalkınma hamlesi kapsamında tarımda yeni bir modeli Boğazlıyan’da gerçekleştirileceğini söyledi.
Çiftçiler ile bir araya gelinerek kooperatifin kurulduğunu belirten Ulusoy, üretilen ürünlerin işlenmesi ve pazarlanması konusunda birlikte hareket etmenin önemine değindi. Ulusoy, “Bugün genel kurulumuzu gerçekleştirdik. Tüm üyelerimize ve katılımcı misafirlerimize teşekkür ederim” dedi.
Başkan Yardımcısı Fikret Karacaoğlan ise, açıklamasında; uzun ve meşakkatli bir çalışmanın ardından kooperatifin kurulduğunu söyledi, amaçlarının Boğazlıyan’ı tarımsal alanda üretilen ürünlerle hem adını duyurmak hem de bölge çiftçisine katkı sağlamayı hedeflediklerini vurgulayan Karacaoğlan, “Kooperatifler üretimin planlanması aşamasından başlayarak üretim sürecini, ürün kalitesini, ürünlerin soframıza gelene kadar olan aşamalarını sağlayan yapılardır. Kooperatiflerin aldığı her bir karar çiftçimizin lehine olacaktır. Kooperatif genel kurulumuzun hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.
Daha sonra kooperatifin 2021-2022 yılı olağan genel kurulu gerçekleştirildi.
“Bozok” Markası adı altında organik olarak üretilen ürünlerden bazıları şunlar; “Kızıl Buğday,Kabuklu Kırmızı Mercimek, Katran Nohut, Yeşil Mercimek Unu, Lavanta Yağı, Lavantalı Aspir, Yeşil Mercimek, Sarı Mercimek Unu ve Çavdar Unu.”  Nazife EKİCİ

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.