""

Borsa’ya beş yıldız « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 19:57

Borsa’ya beş yıldız

Yozgat Ticaret Borsası, yoğun bir çalışma temposu neticesinde Türk Loydu tarafından yapılan denetimi başarı ile tamamlayarak akredite oldu.

Borsa’ya beş yıldız
Son Güncelleme :

27 Aralık 2016 - 7:00

1962 yılında TMMOB Gemi Mühendisleri Odası tarafından kurulan bağımsız, tarafsız, güvenilir ve uzmanlığıyla meşhur uluslararası bir “ Klaslama, Belgelendirme ve Uygunluk Değerlendirme Kuruluşu olan Türk Loydu, Yozgat Ticaret Borsası’nı akredite etti. 12’nci Dönem Akreditasyon ve Kalite Yönetim Sistemi sürecine dâhil edilen Yozgat Ticaret Borsası, sözkonusu akredite ile “5 yıldızlı borsa” sıfatını kazandı. 12’nci Dönem Akreditasyon ve Kalite Yönetim Sistemi sürecine dâhil edilen Yozgat Ticaret Borsası, yoğun bir çalışma temposu neticesinde Türk Loydu tarafından yapılan denetimi başarı ile tamamlayarak akredite oldu.
2015 yılı Şubat ayından itibaren başlayan süreçte Yozgat Ticaret Borsası’nın akreditasyon faaliyetlerine dahil bütün çalışmalar, Borsa Yönetim Kurulu koordinasyonda personelin özverili performansı ile tamamlandı.
Akreditasyon, süreç olarak oda ve borsaların faaliyetlerinin uluslar arası standartlara uyumlu haline getirilerek hizmet kalitelerinin arttırılması olarak tanımlanıyor. Yozgat Ticaret Borsası’nın akredite olması durumu, faaliyetlerinde kalite çıtasını daha da yükselteceği ve üyelerine daha üst düzeyde çağdaş borsacılık hizmetleri sunacağı anlamına geliyor.
Öte yandan, sürece dahil olmak kadar sürecin takip edilmesi zorunluluğu da baş gösteriyor ve borsa çalışanlarına bundan sonraki zaman diliminde daha fazla sorumluluk yüklüyor.
Bu sorumluluk anlayışının farkında olan Yönetim Kurulu üyeleri ve borsa çalışanları Yozgat adına daha verimli faaliyetlerde bulunmanın heyecanını yaşıyor.
Konuya ilişkin kısa bir değerlendirmede bulunan Yozgat Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erkekli, “akredite bir borsa olmamız ilimize ve bütün üyelerimize hayırlı olsun” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.