""

BOŞ LAF KARIN DOYURMUYOR « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 15:55

BOŞ LAF KARIN DOYURMUYOR

BOŞ LAF KARIN DOYURMUYOR
Son Güncelleme :

16 Şubat 2017 - 7:00

Konu Yozgat ve şehrin gelişmesiyle kalkınması olunca hem yazacak hem söyleyecek o kadar çok söz var ki hangisinden başlamak gerekir bilemiyorum.

Yozgat’ın geldiği noktaya bakıldığında muhakkak sizlerinde katkıda bulunmak adına önemli fikri ve düşüncesi olduğunu tahmin ediyorum.

Fakat Milletvekillerine göre, dillerinden düşürmedikleri Yozgat’ta her şey güllük/gülistanlık olarak görülmektedir.

Ancak Vekillerin bilmesi gerektiğini düşünerek bir tespiti buradan söylemek gerekirse, bu durum vatandaş gözünde deyim yerindeyse dalga geçmek olarak algılanmaktadır.

Çünkü her fırsatta Yozgat’ın geliştiğini, kalkındığını sorunların üstesinden gelen bir şehir olduğunu birin yanına beş daha katarak anlatılan konuşmaları artık vatandaş dinlemez olmuştur.

Çünkü bugün bir tarafta vatandaş geçim derdi çekiyor, diğer tarafta halen siftah etmeden dükkân kapatan esnaf, günü kurtarmanın mücadelesi ile karşı karşıyadır

Yozgat insanı şimdiye kadar verilen sözler, vaatler ve taahhütlerin seçimden seçime oy avcılığı yapmak için verildiğini pekala bilir.

Bakan’ı Yozgat’ın önünde engel gören bir zihniyet Yozgat’ın gelişmesine ya da kalkınmasına ne katkı sunar doğrusu çok merak ediyorum.

Yüksek Hızlı Tren ve havalimanı yatırımlarının hizmeti girmesi deyim yerindeyse yılan hikâyesine dönerken, Polis Eğitim Merkezinin kapasitesini artırarak hizmete girmesi Yozgat’ın tesellisi oldu.

Şimdi ise gözler Diyanet Eğitim Merkezi, Adli Tıp Kurumu, Adalet Eğitim Merkezi ve Yarı Açık kapalı Ceza ve Tutuk evinin hizmete girmesine çevrildi.

Bu yatırımlar tamamlandığında Yozgat gelişmiş ve kalkınmış olacak ya bütün bunları seçim bölgelerini ziyaretlerde vatandaşa anlatan Milletvekilleri, adeta Yozgat’a birkaç fabrika kurulmuş gibi vatandaştan sevinmelerini bekliyorlar.

Ne garip değil mi? Vatandaşın gündemi başka basına yansıdığı kadarıyla Milletvekillerinin gündemi başka…

Hâlbuki halen sağlıkta ulaşım sorunu, eğitimde fiziki alt yapı sorunu devam ediyor.

Yerli yatırımcıya sahip çıkılmazken, yabancı yatırımcının kapısını çalmadığı Yozgat’ta göç devam ederken, işsizlik ve istihdam sorunları yaşanırken, her ziyaret sırasında adet olduğu üzere dilek ve temennide bulunur gibi vatandaşın haliyle dalga geçilmesi sorunların daha da çoğalmasına sebep teşkil etmektedir.

Zira Milletvekillerinin böyle davranmak yerine çevre vilayetlerin milletvekillerinin icraatlarını örnek alarak atılacak ilk adım daha doğru bir davranış olacaktır.

 

  • Üst üste yaşandığı iddia edilen hırsızlık olayları yüzünden gece gündüz diken üstünde yaşayan Mahalle sakinleri!
  • Kuruluşunun 25’inci yıldönümünü kutlayan, bugün dolayısıyla önemli açıklamalarda bulunan Şube Başkanı!
  • Eğitimsel çalışmalara ve okulun ihtiyaçlarına destek verdiği için öğrenciler tarafından teşekkür edilen Başkan!

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.