""

Böyükata’dan Okul Müdürlerine seminer « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 03:14

Böyükata’dan Okul Müdürlerine seminer

Yozgat Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Böyükata, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 29 Eylül 2017 günü eğitim yöneticileri için düzenlediği toplantıda “Proje Çalışmalarında Nitelikli Fikir Geliştirmenin ve Stratejik Planlamanın Önemi” konulu seminer verdi.

Böyükata’dan Okul Müdürlerine seminer
Son Güncelleme :

04 Ekim 2017 - 7:00

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi tarafından, proje tabanlı faaliyetleri çoğaltmak, geliştirmek ve farkındalığı artırmak amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında koordinasyonu sağlanan seminere il merkezindeki resmi ve özel okullarda görev yapan yaklaşık 70 okul yöneticisi katıldı.
Tekirdağ Nene Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda düzenlenen seminerde, önce Strateji Geliştirme Şube Müdürü Harun Öz ve Ar-Ge birimi görevlisi Emre Bilgin de bilgilendirme konuşması yaptılar.
Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Böyükata konuşmasında; ülkemizin gelişimi açısından proje faaliyetlerinin önemi, proje tabanlı çalışmaların eğitim-öğretimdeki yeri, gelişen teknolojinin küresel ekonomideki yeri ve etkisi, yeni nesillerin yetiştirilmesinde eğitimcilerin daha da artan önemi, proje hazırlama aşamalarında teknik yaklaşımlar ve proje süreçlerine ilişkin stratejik planlamanın önemi konularında bilgiler verdi ve deneyimlerini paylaştı.
Faydalı bir seminer olduğu ifade edilen toplantıya ve benzer seminerlere ilişkin yaptığı değerlendirmede Prof. Dr. Böyükata, “Küresel ölçekte yaşanan değişimlerin, hayatın pek çok aşamasına etki ettiği ve bu değişim etkisi karşısında ülkelerin, şehirlerin ve bireylerin sürekli aynı yerde kalamadığı artık bilinmektedir. Eğitim süreçleri ve aktörleri de sürekli kendilerini yenilemek ve dinamik kalmak zorundadırlar. O sebeple sürekli bir bilgi paylaşımı ve mevcut ya da yeni teknikler kazandırma açısından akademik çevrelerin eğitimciler ile sık sık bir araya gelmelerini çok önemsiyorum” dedi. Ayrıca, “Üniversitelerin tanıtımı ve kariyer planlaması noktasında da fikir veren boyutları ile bu tür seminerleri, önemli buluşmalar olarak görüyorum” diyen Böyükata, Bozok Üniversitesi’nin ve Yozgat’ın tanıtımına katkı vermekten de mutluluk duyduğunu belirtti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.