""

Böyükata’dan Proje Geliştirme Eğitimi etkinliğine katkı « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 17:39

Böyükata’dan Proje Geliştirme Eğitimi etkinliğine katkı

Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Böyükata, Karabük Üniversitesi Raylı Sistemler Kulübü tarafından düzenlenen eğitim etkinliğine gönüllü olarak katkı verdi.

Böyükata’dan Proje Geliştirme  Eğitimi etkinliğine katkı
Son Güncelleme :

21 Şubat 2017 - 7:00

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği “Mühendislik Öğrencileri için TÜBİTAK Programlarına Yönelik Proje Geliştirme Eğitimi” 18-19 Şubat 2017 tarihlerinde Karabük Gençlik Merkezi seminer salonlarında gerçekleştirildi. Yoğun başvurunun olduğu, ancak programın verimliliği açısından sınırlı sayıda katılımcıya yer verildiği programdan, Mühendislik alanından lisans düzeyinde eğitim gören 32 öğrenci yararlanabildi.
Eğitim Yöneticiliğini de üstlenen Prof. Dr. Mustafa Böyükata ile birlikte Gazi Osman Paşa Üniversitesi’nden Prof. Dr. Sefa Tarhan, Dicle Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hamdi Temel, Erciyes Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mustafa Keskin ve Dumlupınar Üniversitesi’nden Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu gönüllü olarak eğitmenlik yaptılar.
Öğrencilerinin kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla iki gün olarak düzenlenen eğitimin ilk gününde; proje tasarımı ile ilgili olarak temel kavramlar, proje fikri geliştirme, proje döngüsü yönetimi, proje bileşenleri detaylı olarak ele alındı ve uygulamalı grup çalışmaları yapıldı. İkinci gününde ise projenin planlanması, hazırlık süreci için kaynak taraması, literatür analizi ve yazım teknikleri ele alındı.
Uygulamalı çalışmalara ağırlık verilen programdan, yorulmalarına rağmen öğrencilerin memnun kaldığı gözlendi.Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat da etkinliğe katılarak, kendilerini kırmayıp bütün davetlerine olumlu cevap veren Prof. Dr. Mustafa Böyükata’ya ve eğitim veren akademisyenlere teşekkür ederek, kendilerine plaket takdim etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.