""

Bozdağ: CHP, Atatürk’ün mü yoksa PKK’nın, FETÖ’nün izinden mi gidiyor « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 02:42

Bozdağ: CHP, Atatürk’ün mü yoksa PKK’nın, FETÖ’nün izinden mi gidiyor

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “CHP’nin Atatürk’ün mü İnönü’nün mü yoksa PKK’nın FETÖ’nün mü izinden gidiyor, karar vermesi lazım” dedi.

Bozdağ: CHP, Atatürk’ün mü yoksa  PKK’nın, FETÖ’nün izinden mi gidiyor
Son Güncelleme :

14 Kasım 2016 - 7:00

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Yozgat İl Teşkilatı tarafından Kentpark Belediye Kültür Merkezi Salonunda düzenlenen il Danışma Meclis Toplantısına katıldı. Toplantı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Terör örgütlerini Türkiye’nin başına bela eden AK Parti’dir. Verin beni mahkemeye” şeklinde açıklamasına yanıt verdi. Bakan Bozdağ, “Sayın Kılıçdaroğlu, herhalde AK Parti’nin kendisi hakkında şikayetini duydu, ondan dolayı böyle konuşuyor. Bildiğim kadarıyla AK Parti adına, Sayın Kılıçdaroğlu hakkında, Ankara Cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Soruşturma kendi usulü içerisinde yürüyecektir. Benim, Sayın Kılıçdaroğlu’na tavsiyem şu, mahkemede, elindeki delilleri sunmak için beklemesin. Bu iftirayı atıyor. Eğer iftira atıyorum demiyorsa, elindeki delilleri medyaya versin, açıklasın. Parlamentoda açıklasın, millete açıklasın. İşte deliller bu diye milletin önüne koysun. Ben buradan açık ve net ifade ediyorum. Sayın Kılıçdaroğlu, büyük bir iftira atıyor. Türkiye’de, terörle en etkin mücadelenin yapıldığı dönemde, Türkiye, hendekleri kazanların başına hendeği geçirirken, hükümet bu süreci yürütürken, oraya gidip hendek kazan teröristlere, ‘hendeğin arkasındaki arkadaşlar’ diye hitap ediyor ve Sayın Kılıçdaroğlu, teröristlere destek vermemiş oluyor, hendek kazanların başına hendekleri geçiren hükümet, PKK terör örgütüne destek vermiş oluyor.
Bunun anlaşılır bir yanı var mı? PKK’ya destek veren, PKK’nın istediği istikamette bildiri yayınlayanlarla ilgili, PKK’nın tezlerini savunup, PKK destekçilerine arka çıkıyor, bunlar hukuka aykırı, şöyledir böyledir diye söylenmedik laf bırakmıyor. Sayın Kılıçdaroğlu, PKK’ya karşı oluyor, PKK’nın destekçilerini eleştiren, bunun yanlışlığını ortaya koyan Ak Parti PKK’ya destek vermiş oluyor. Bu ne biçim iştir” ifadelerini kullandı
BU MİLLETİN
AKLIYLA ALAY
EMEKTİR
CHP’nin HDP’li milletvekillerinin mahkemeleri tanımayan, yargıyı tanımayan, ‘biz tıpış tıpış gitmeyiz’ diye açıklamalarına ses çıkartmadığını söyleyen Bakan Bozdağ, “Yargı zorla getirme kararı verdikten sonra da, bunu eleştiriyor. Arkasından halkın tepkisi geldikten sonra da, çağrıya katılmaları gerekirdi diyor. Ama öte yandan tutuklanmaları yanlıştı diyor. Sırtını PKK’ya, YPG’ye, PYD’ye dayayanlar, PKK’nın eylemlerine destek verenlere sahip çıkıyor, onların arkasında duruyor, o PKK’yı desteklememiş oluyor. PKK’ya yardım yataklık yapmamış oluyor, bunun karşısında duran AK Parti hükümeti, PKK’ya destek vermiş oluyor. Öte yandan, CHP’li bazı milletvekilleri, hendekleri kazan teröristlerin o dönemde ortaya koyduğu iddiaları araştırmak üzere bölgeye gittiler, o dönemde teröre destek veren pek çok çevreyle konuştular ve orada orantısız güç kullanıldığına dair rapor yazdılar. O raporun aynısını PKK’da yayınladı. PKK’nın arzusu istikametinde rapor yayınlıyor, CHP, PKK’ya destek vermemiş oluyor. PKK ile en etkili mücadeleyi yapan hükümet PKK’ya destek vermiş oluyor. Bu milletin aklıyla alay emektir” şeklinde konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.