""

Bozdağ: Dargınlıkları bir kenara bırakalım hep birlikte “evet” için çalışalım « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 02:35

Bozdağ: Dargınlıkları bir kenara bırakalım hep birlikte “evet” için çalışalım

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Aramızda tabi kırgınlıklarımız olabilir. Zaman zaman bizim kırdığımız döktüğümüz olabilir. Yani hepimiz insanız sonuçta insansak hata da yaparız, yanlışta yaparız. İş yapan hata da eder yanlışta eder. Önemli olan bu süreçlerde bizim kasıtlı birbirimizi kırmamamız.”dedi.

Bozdağ: Dargınlıkları bir kenara bırakalım  hep birlikte “evet” için çalışalım
Son Güncelleme :

16 Mart 2017 - 7:00

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, memleketi Yozgat’ta AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Geçmişten geleceğe teşkilat” programına katıldı. Bakan Bozdağ burada yaptığı konuşmada Yozgat ve ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Yozgat geçmişten geleceğe halk buluşması vesilesi ile bir arada olmaktan dolayı mutlu oldum. Bu günler tarihi günlerdir. 200 yüzyıllık bir süreçte sürekli tartışılan Türkiye daha iyi nasıl yönetilir? Türkiye için en iyi hükümet sistemi modeli nedir? Neler yaparsak milletimiz ve devletimiz için iyi olur sorularını uzun yıllar tartışma konusu oldu. Şimdi bu tartışmalarda milleti hakem yapma ve milletin kararıyla bu tartışmalara artık noktayı koyma vakit gelmiştir, beraber noktayı koyacağız.”diye konuştu.
BİRLİKTE TER
DÖKTÜĞÜMÜZDE HEP NETİCE ALDIK
Birlikte omuz omuza çalıştıklarında hep netice aldıklarını kaydeden Bozdağ, “Ben AK Parti teşkilatlarında bulunduğum ilk günden beri, görev alan Yozgat’taki bütün dostlarıma, kardeşlerime diyorum ki bu yürüyüş sadece bugün aktif görevde bulunan arkadaşlarımın yaptığı bir yürüyüş değil. Aktif görevde olsun olmasın partimize üye olsun olmasın bütün Türk milletinin ortak yürüttüğü bir büyük dönüşüm hareketidir. Beraber olduğumuzda birlik olduğumuzda, aynı hedefler için omuz omuza verdiğimizde birlikte ter döktüğümüzde hep netice aldık.”dedi.
AK PARTİ
HÜKÜMETİNİ
ÇALIŞTIRMAK
İSTEMEYEN GÜÇ ODAKLARI VARDI
AK Parti hükümetini çalıştırmak istemeyen güç odakları olduğunu vurgulayan Bozdağ, şöyle devam etti: “Genel başkanımızın liderimizin, milletvekili listesinden isminin silindiği günleri hatırlarsınız. Tam seçime gideceğiz, AK Partinin aleyhine açılmış kapatma davasını 3 Kasım 2002 öncesi bunu çoğu insan bilmez ama seçimin tamda arifesinde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı o dönemde kapatma davası açtı. Ankara’da sizin sayenizde iktidar olduk. Ondan sonrada zorlu yıllar başladı. Ankara’da AK Parti hükümetini yürütmek istemeyen, çalıştırmak istemeyen, planlarını, programları uygulamasına engel olmak isteyen, görünen, görünmeyen güç odakları vardı. Hatta Yaşar Nuri Öztürk, anlatıyor; seçimden sonra iyi ki AK Parti geldi demiş. Ekonomi berbat biz gelseydik baya sıkıntı olacaktı, şimdi yük bunların üzerine kalır ve bunlar bunun altından kalkamazlar diye sevincini ifade etti diye bir basın açıklamasında anlattılar.”
FETÖ’NÜN
TALİMATIYLA
OPERASYONLARLA KARŞI KARŞIYA
KALDIK
FETÖ’nün talimatıyla operasyonlarla karşı karşıya kaldıklarını kaydeden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “2010 yılında Anayasa oylaması yaptık, milletle yeniden buluştuk ve büyük bir değişimi orada gerçekleştirdik. 7 Şubat’ta Pensilvaya’dakibedduacıFettullahçı Terör Örgütü (FÖTÖ)nün talimatları ile yargı içerisinde yuvalanmış teröristleri ve polisteki teröristlerin eli ile MİT Müsteşarına dönük bir operasyonla karşı karşıya kaldık. Arkasından gezi hadiseleri, 17/25 Aralık hukuk darbesi, MİT Tırları darbesi baktığınızda bir sürü olay yaşandı ve en nihayetinde bir darbe teşebbüsü ile karşı karşıya kaldık. Bütün bunları hafızamızda yoklayıp getirdiğimizde şunu net görüyoruz, bu dönem bizim büyük sınamalarla geçirdiğimiz bu dönem.”ifadelerini kullandı.
TÜRKİYE’DE BU
KADAR OLAY
YAŞANIRKEN LİDER TAYYİP BEY
OLMASAYDI
ÜLKENİN İSTİKRARI NASIL OLURDU
“Türkiye’de bu kadar olay yaşanırken lider Tayyip Bey olmasaydı ülkenin istikrarı nasıl olurdu”diyen Bakan Bozdağ, “Eğer bu kadar olay Türkiye içerisinde yaşanırken ve Irak’ta 2003’den bu yana 14 yıldır iç savaş varken, Suriye’de 2011’den bu yana 6 yıldır bir iç savaş varken, PKK, DEAŞ, FETÖ gibi pek çok terör örgütleri Türkiye’ye saldırırken canımızı acıtmaya devam ederken Türkiye’de bu terör saldırılarından ve iç çatışmalardan kaynaklı pek çok problem varken, eğer tek başına güçlü bir AK Parti iktidarı olmamış olsaydı Türkiye’nin lideri Tayyip Bey değil de başka biri olsaydı veya koalisyonlar olsaydı, acaba Türkiye’nin istikrarı nasıl olurdu. Türkiye yaşanan bütün bu hadiselerden nasıl etkilenirdi, ekonomisi bugün bulunduğu yerde olabilir miydi ve Yozgat üniversitesine, şehir hastanesine, bölünmüş yollarına, hızlı trenine, havaalanına, toplu konutlar, doğalgaza ve daha pek çok hizmete kavuştuğu gibi Türkiye’nin illeri, insanları böylesi devası eserleri etrafında yanı başında görebilir miydi. Hamd olsun bütün bunlar karşısında istikrarlı bir Türkiye güçlü bir AK Parti yönetimini bütün olumsuzluklarla mücadele ederek, milletin ve devletin hukukunu her türlü hukukun üstünde tuta tuta bugünlere geldik. Türkiye’de istikrarlı dönemler oldu mu oldu. Atatürk dönemi istikrarlı dönemdir. Menderes dönemi istikrar dönemdir. Özel dönemi istikrar dönemidir. Şimdi Tayyip Erdoğan dönemindeyiz o da istikrarlı dönemi. Nerden çıktı bu istikrar sandıktan çıktı. Halk oyunu gördü ve bu sistemde çıktı. Ama dikkat ederseniz bu istikrarlı dönemin arkasından hep istikrasızlıklar gelmiştir, krizler, kargaşalar gelmiştir. “şeklinde konuştu.
TÜRKİYE’DEKİ HALK OYLAMASINDAN
SİZE NE
Almanya, Hollanda ve diğer Avrupa ülkelerinin Türkiye aleyhine aldıkları kararın insan haklarına ilişkin sözleşmelere, hukukun evrensel değerleriyle asla bağdaşmayacak uygulamalar yaptıklarını vurgulayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Türkiye’deki halk oylamasından size ne” dedi.
Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bakın sistem değişikliği tartışması yaparken, Almanya, Hollanda, Avusturya, Danimarka, İsviçre Türkiye’nin aleyhine kararlar aldı ve insan haklarıyla, Avrupa Birliğinin değerleri ile kendi anayasada taraf oldukları insan haklarına ilişkin sözleşmelerle, hukukla hukukun evrensel değerleriyle asla bağdaşmayacak uygulamalar yapıyorlar. Görülmemiş bir dayanışma içerisinde bunu yapıyorlar. Türkiye’den oraya giden bakanlara ve bu anayasa değişikliğini halka ve oradaki vatandaşlarına anlatmak isteyenlere engel üzerine engel çıkarıyorlar. Türk toplumuyla, Tüm bakanların buluşmasına engel üstüne engel çıkarıyorlar. Kendi değerlerini rezil etme pahasına bunu yapıyorlar. Şimdi Hollanda’nın yaptığı şey, kendi milletini dünyada çok küçük küçük düşürmektir. Kendi devletini de dünyada çok küçük düşürmektedir. Hollanda hükümeti devletini ve milletini dünyada küçük düşüren bu uygulamayı bilerek yaptı. Bu uygulamayı yapmaktan imtina etmedi. Diğerleri de aynısını yapıyorlar. Peki, ben soruyorum, Türkiye’deki halk oylamasından size ne. Sizi ne ilgilendiriyor Türkiye’deki halk oylaması süreci. Biz kendi hükümet sistemimizi değiştireceğiz veya değiştirmeyeceğiz bunun kararını vereceğiz. Türk milleti kendi kararlarını verecek yetkinliğe sahiptir. Türkiye bağımsız devlettir. Dışarıdan yapılacak müdahaleler ile Türk devleti ve Türk milleti asla bir karar almamıştır bundan sonrada almayacaktır.
Onun için diyorum ki Türkiye’ye ve Türk milletine kazandıracak bu tarihi adımı birlikte atmalıyız ve bu tarihi adımın güçlü bir şekilde atılması için hep beraber koşmalı, hep beraber çalışmalıyız. Yozgat’taki bütün teşkilat mensubu arkadaşlarımdan, bugüne kadar görev almış herkesten bugünkü teşkilat mensuplarından daha fazla çalışma ve gayreti beklediğimi özellikle ifade etmek istiyorum. Ben kendim bu davanın görevlendirilmiş adamıyım deyip bu meseleye sahip çıkan bildiği kadar, anladığı kadar, hatırının, nazının geçtiği her yere koşan ve oralarda bu meseleyi anlatıp en büyük desteği sağlamak için çalışanların olması. Ben bunu her seçimde yaptığınız gibi bu halk oylamasında da yapacağınıza yürekten inanıyorum ve sizlere güveniyorum.”
YOZGAT’I HALK
OYLAMASINDA İLK 5’İN İÇERİSİNE
SOKMALIYIZ
“Yozgat’ı inşallah halk oylamasında Türkiye’de en fazla evet diyen illerin başında ilk 5’te hep beraber sokmamız lazım.” diyen Bakan Bozdağ, “Diyorum ki biz ilk 5’e girecek bir potansiyele sahibiz. Yozgat’ta MHP’de var, AK Parti var. Saadet var, Büyük Birlik var. MHP evet diyor, AK Parti evet diyor, Büyük Birlik Partisi evet diyor, Saadet Partisinin tabanı da evet diyor. Öyle ise bu kadar evet diyenlerin birlikte olduğu bir yerde bizi beraber güçlü bir sonucu ortaya koymamız olağanüstü bir başarı değil mi? Onun için de diyoruz ki bütün farklılıkları bir tarafa hep beraber koymamız lazım. 15 Temmuz 2016 hain darbe teşebbüsü sırasında Yozgat’ın meydanında, ilçelerinin meydanında, hatta Ankara, İstanbul diğer illerin meydanlarında Yozgatlılar ki 134 tane şehidimiz var nasıl bütün siyasi farklılıkları bir tarafa bırakıp, milletin ve devletin geleceği, demokrasi ve hukukumuz için canı pahasına nöbet tuttuysa şimdi de aynı şekilde farklılıkları bir tarafa bırakıp sandığa sahip çıkma ve 16 Nisan’da sandıkları Evet’lerle doldurma vaktidir. Çünkü bu mesele bir parti meselesi asla değildir. Bu bir Türkiye meselesidir, bu bir millet meselesidir. Bu milletimizin ve devletimizin bekası, istiklali, istikbali, siyasi istikrarı ve geleceğimizin aha güçlü olması içindir. Onun için diyoruz ki bu işe beraber çok ciddi bir şekilde sahip çıkmamız lazım. Yozgat’ta biz güçlüyüz diye çalışmamazlık yapmamalıyız, güvenip yatana Allah vermez, koşarsak ter dökersek, çok çalışırsak, milletimizin gönül kapılarını tıklatırsak milletimizde bize duasıyla, rızasıyla oyu ile destek verecektir. Onun içinde vakit çalışma vaktidir, koşma vaktidir, ter dökme vaktidir ve herkesi birlikte bu ter mücadelesine davet ediyorum.”diye konuştu.
ŞAHSİ YADA
ŞAHISLARLA
ALAKALI
KIRGINLIKLARIMIZ OLMAMIŞTIR
Bakan Bozdağ, sözlerini şöyle tamamladı: “Aramızda tabi kırgınlıklarımız olabilir. Zaman zaman bizim kırdığımız döktüğümüz olabilir. Yani hepimiz insanız sonuçta insansak hata da yaparız, yanlışta yaparız. İş yapan hata da eder yanlışta eder. Önemli olan bu süreçlerde bizim kasıtlı birbirimizi kırmamamız. Bazen içtihat hatası yaparsın kasıtlıda yapabilirsin. Ama bilmemiz lazım ki bütün bunların hepsi biz aynı hedefe hizmet ederken, aynı yolda koşarken, daha iyiyi arayışla ilgili bir şeydir. Şahsi ya da şahıslarla alakalı kesinlikle bir kırgınlık, dargınlık veyahut ta incitme olmamıştır. İnşallah bundan sonra da daha iyi arayışı için mücadelemizi elbette beraber yapacağız.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.