""

Bozdağ, Kaldırımlar’dan Sakarya’ya Necip Fazıl Sempozyumu’na katıldı « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 20:28

Bozdağ, Kaldırımlar’dan Sakarya’ya Necip Fazıl Sempozyumu’na katıldı

Yozgat’ta düzenlenen Kaldırımlar’dan Sakarya’ya Necip Fazıl Sempozyumu’na katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Necip Fazıl’ları iyi tanıdığımızda geleceğimizi hem millet olarak hem de devlet olarak daha güçlü bir biçimde inşa edeceğimize yürekten inanıyorum ” dedi.

Bozdağ, Kaldırımlar’dan Sakarya’ya  Necip Fazıl Sempozyumu’na katıldı
Son Güncelleme :

06 Mart 2017 - 7:00

Yozgat Valiliği, Yozgat Belediyesi, Bozok Üniversitesi ve Türkiye Yazarlar Birliği tarafından ortaklaşa düzenlenen “Kaldırımlar’dan Sakarya’ya Necip Fazıl Sempozyumu” sona erdi.
Yozgat Belediyesi Büyük Sinema Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen sempozyumun son gününe Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başta olmak üzere Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Yozgat Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, fakülte dekanları ve çok sayıda akademisyen ile öğrenci katıldı. Kaldırımlardan Sakarya’ya Necip Fazıl Sempozyumu’nda üstadı tanıma imkanı bulduklarını söyleyen Bakan Bozdağ, “Necip Fazıl bizim medeniyet pınarımızın sürekli akacak büyük bir çeşmesidir. Bu çeşmeden kana kana içmek evlatlarımıza, çocuklarımıza, kana kana içirmek hepimiz için, ülkemiz ve milletimiz için büyük bir bereket olacaktır. Necip Fazıl’ları iyi tanıdığımızda geleceğimizi hem millet olarak hem de devlet olarak daha güçlü bir biçimde inşa edeceğimize yürekten inanıyorum. İstiklal Marşımızın ilk kelimesi ‘Korkma’dır. Neden ‘korkma’ diye başlar. Başka bir kelime ile neden başlamadı. Ona baktığımızda Türk toplumunun İstiklal Marşının yazıldığı yıllarda ve bu marşı yazan büyük fikir ve edebiyat insanının dava adamının yaşadığı hayatta ve bu hayatın öğrettiklerinde aramak lazım” dedi.
Adalet Bakanı Bozdağ, sempozyumun sonunda Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Necip Fazıl Kısakürek resim sergisini gezdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.