""

Bozdağ: Peşmerge’ye verilen eğitimler sona erdi « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 12:03

Bozdağ: Peşmerge’ye verilen eğitimler sona erdi

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) yapmış olduğu referandumun ardından yapılan yaptırımlara değinerek, “Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi’nin Ankara’daki temsilcisine ’Türkiye’ye gelme’ denildi ve şuanda Türkiye’ye gelmesi söz konusu değildir.

Bozdağ: Peşmerge’ye verilen eğitimler sona erdi
Son Güncelleme :

02 Ekim 2017 - 7:00

Peşmerge’ye dönük Türkiye’nin yaptığı eğitimler ve başka destekler vardı bu desteklerin tamamı sona erdi” dedi.
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, partisinin Yozgat’ın Saraykent ilçesi 6’ncı olağan kongresine katıldı. İlçe belediyesinin düğün salonunda gerçekleştirilen kongre saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Burada konuşan Bozdağ, kongrelerin yeniden yapılanma ve hizmet yarışı olduğunu söyledi.
Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafyanın zor bir coğrafya olduğunu belirten Bozdağ, “Dört bir yanımız yangın yeri. Suriye’de, Irak’ta sıkıntılar var içimizde de terör örgütleri var. Güvenlik güçlerimize, vatandaşlarımıza terör örgütlerinin saldırısı var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti terörle etkin ve kararlı mücadelesini sürdürmektedir. Bugün yaklaşık 10 civarında terör örgütüyle eş zamanlı mücadele eden ülke var o da Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir. Bir yandan etnik bölücü terör örgütüyle, bir yandan ideolojik terör örgütleriyle diğer yandan dini istismar eden terör örgütleriyle güvenlik güçlerimiz ve ülkemiz büyük bir mücadele vermektedir. Ve bu mücadeleyi terör örgütlerinin kökünü kazıyana kadar vermeye devam edecektir. Terör bitene kadar geri adım yok. Büyük bir samimiyetle Türkiye terörle mücadelesini sürdürecektir.” dedi.
“Dünyanın neresinde teröriste kimlik soruluyor”
PKK terör örgütüne karşı verilen mücadele de terör örgütünün çok büyük kayıplar verdiğini ifade eden Bozdağ, “Bugün gelinen noktada bölücü terör örgütü planlı eylem yapma kabiliyetini kaybetmiştir. Güvenlik güçlerimiz yerli üretim olan silahlarla terör örgütünün üzerine gitmekte ve büyük neticeler elde etmektedir. İnsansız hava araçları (İHA) ve silahlı insansız hava araçları (SİHA) bizim bu mücadelemize büyük destek sağlamaktadır.
Son zamanlarda SİHA’ların kullanılmasında kirli bir kampanya başlatıldı. Sanki Türkiye sivilleri vuruyormuş gibi kirli bir algı oluşturmaya bir algı operasyonu yapmaya çalışıyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir milletvekili de bu değirmene su taşıyor. Çok net söylüyorum. Türkiye’nin terörle mücadelesi büyük bir titizlikle ve itinayla yapılmaktadır. Bugüne kadar hiçbir sivil insanımızın zarar görmemesi için çok büyük gayret sarf edildi. Kılıçdaroğlu çıkmış soruyor: ’Kimliklerine baktınız mı?’ Dünyanın neresinde teröriste kimlik sorulmuş da Türkiye’de sorulacak. Yani güvenlik güçleri terör örgütleriyle mücadele ederken bir yerde karşılaştığı terör grubuna ’Durun bakalım sizin elinizde Kandil’den verilmiş bir terörist kimliği var mı?’ diye sorup kimliğine bakıp ona göre mi terörle mücadele edecek. Böyle bir şey olabilir mi? Bugün İngiltere’de, İspanya’da başka ülkelerde de terörle mücadele var.
Onlar terörle mücadeleyi nasıl yapıyorsa Türkiye’de aynı şekilde terörle mücadelesini yapıyor. Yapmaya devam edecek. Hiç kimse Türk güvenlik güçlerinin ülkemizin güvenliği, huzuru ve selameti için yaptığı mücadelede bir gevşemeyi beklememelidir. Kökü kazınana kadar bu mücadele güçlü bir şekilde devam edecektir.” diye konuştu.
Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi’nin aldığı referandum kararının ve yaptığı referandumun gayri meşru ve yok hükmünde olduğunu söyleyen Bozdağ, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne uygulanan yaptırımları anlatarak şunları söyledi.
“Irak sınırında Türk Silahlı Kuvvetleri bir tatbikat yaptı. Bu tatbikat daha sonra Irak merkezi hükümetinin ordusundan katılan askerlerle ortak tatbikata dönüştü ve hala da devam ediyor. Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi’nin Ankara’daki temsilcisine ’Türkiye’ye gelme’ denildi ve şuanda Türkiye’ye gelmesi söz konusu değildir. Peşmerge’ye dönük Türkiye’nin yaptığı eğitimler ve başka destekler vardı bu desteklerin tamamı sona erdi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bundan sonra Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi dahil bölgede yaşayan Kuzey Irak’ta yaşayan ilgili konular dahil, hudut dahil bütün konular da Türkiye’nin muhatabı sadece Irak merkezi hükümeti olduğunu açıkladı.
Bizim muhatabınız Irak merkezi hükümetidir. Irak merkezi hükümetiyle görüşmemiş bu noktada devam ediyor. Sayın Başbakanımız Irak Başbakanı Haydar El-Abadi ile bir görüşme yaptı ileride de yüz yüze görüşme konusunda bir mutabakat oluştu. Sayın Cumhurbaşkanımız önümüzdeki hafta İran’da olacak ve bu konular detaylı bir şekilde konuşulacak. Bundan sonrada atılacak adımları kararlı bir şekilde atacağımızdan hiç kimsenin endişesi olmasın”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.