""

Bozdağ şehit aileleriyle iftarda bir araya geldi « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 08:28

Bozdağ şehit aileleriyle iftarda bir araya geldi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ şehit aileleriyle iftar yemeğinde bir araya geldi. Bozdağ, şehit ailelerine seslenerek, “Türkiye birdir, hürdür ve diktir, kimsenin Türkiye’yi terör yoluyla veya başka yöntemlerle dize getirmesi mümkün değildir. Türkiye üzerinden hesap yapanlar hesaplarını bir daha gözden geçirmek zorundadır. Bu millet cumhuriyetine, hukukuna, demokrasisine, adaletine ve seçilmişlerine ölümüne sahip çıkan büyük bir millettir” dedi.

Bozdağ şehit aileleriyle iftarda bir araya geldi
Son Güncelleme :

08 Haziran 2017 - 7:00

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Genelkurmay Çatı davasına katılan şehit aileleri ve gazilerle iftar yemeğinde bir araya geldi. Hakimevi’nde gerçekleştirilen iftar programında yaklaşık 400 kişi yer aldı. Bakan Bozdağ tüm davetlilerin yanlarına giderek ailelerle sohbet etti. Şehit aileleri ve gazilerle iftar sofrasında bir araya gelme vesilesiyle şehitlere Allah’tan rahmet dileyen Bozdağ, vatanı vatan yapan, insanı özgür yapan, devleti var eden ve Türkiye’ye güç veren şeyin vatanı için şehit olan milletin olduğunu ifade etti. Vatanı, ay-yıldızlı bayrağı ve devleti şehitlere borçlu olduklarının altını çizen Bozdağ, şehitlerin bu toprakların tapusu olduğunu söyledi.
“Türkiye üzerinden hesap yapanlar hesaplarını bir daha gözden geçirmek zorundadır”
Türkiye’ye düşmanlık edenlerin karşılarında her zaman yiğit evlatlar bulacaklarını belirten Bozdağ, “Bugün Türkiye’nin dört bir yanından ülkemize saldıran teröristler var. Bir yandan PKK terör örgütü, diğer yandan DEAŞ terör örgütü, DHKP-C ve daha adını saymadığım 10 civarında terör örgütüyle eş zamanlı mücadele eden dünyada tek devlet vardır, Türkiye’dir ve tek millet Türk milletidir.
Sadece terör örgütleriyle de mücadele etmiyoruz, ayrıca bu terör örgütlerinin arkasında duran güçlerle de mücadele ediyoruz, o örgütlerin ipini elinde tutanlarla da mücadele ediyoruz. Gördükleriniz sadece taşerondur, o taşeronları kullanan ağ babalarıyla Türkiye mücadele etmektedir. Osmanlı’da, Selçuklu’da olduğu gibi Cumhuriyet döneminde de Türkiye üzerinde oynanan oyunlar var ama hamd olsun Türkiye birdir, hürdür ve diktir, kimsenin Türkiye’yi terör yoluyla veya başka yöntemlerle dize getirmesi mümkün değildir. Türkiye üzerinden hesap yapanlar hesaplarını bir daha gözden geçirmek zorundadır. Bu millet cumhuriyetine, hukukuna, demokrasisine, adaletine ve seçilmişlerine ölümüne sahip çıkan büyük bir millettir. Kurtuluş Savaşı yılları bu milletin evlatları Atatürk’ün arkasında saf tuttu, düşmandan temizledi ve yeni Türkiye’nin temellerini attı. Aradan geçen yüzyıl sonra 15 Temmuz’da ise yeniden milletimizin yeniden ayağa kalkmasına şahit olduk. Bu sefer Cumhurbaşkanımızın arkasında millet bütün görüş ve ayrılıklarını bir kenara bırakarak birlikte meydanlara çıktı ve FETÖ terör örgütünün darbe teşebbüsünü başarısız kıldığı gibi, terör örgütünü bizlerin üzerine gönderenlere de cevabını verdi” şeklinde konuştu.
“Tayyip Erdoğan’ın 80 milyon muhafızı var”
Darbe teşebbüsünün yaşandığı gece dünya devletlerinin pek çoğunun sessiz sakin kaldığının altını çizen Bozdağ, herkesin Türkiye’de ne olup bittiğini seyrettiğini kaydederek, “Darbe başarılı olunca darbecilerin lehine açıklama yapacaklar, darbe başarısızı olursa da başarısız kılanların lehine açıklama yapacaklar. O gece darbenin başarısızlığı anlaşılana kadar açıklama yapan neredeyse hiçbir ülke yok. Amerika’sı da, Avrupa’sı da açıklamasını FETÖ’nün köpeklerinin tasmalarından tutulduğu ve başarısız olunduğu anlaşılınca yaptı. Başarılı olsaydı emin olun onların lehine nasıl açıklamalar yapılırdı. FETÖ, cezaevindeki darbecilerini gaza getirmek için şimdi çalışmalar yapıyor. ‘Yarın darbe olacak, olmadı merak etmeyin falan tarihte olacak, filan tarihte olacak’ diye yeni tarih veriyorlar. Umutları diri tutmaya ve örgütün çözülmesini engellemeye gayret ediyorlar.
Demin şehitlerimizinden birinin babası bana oğlunun 4 tane muhafızı olduğunu ama ‘Tayyip Erdoğan’ın 80 milyon muhafızı var, hiç kimse bir şey yapamaz’ dedi. Bu devletin gücüne bu aziz millet güç katmaya devam edecektir. Türkiye’de bundan sonra kimse darbe rüyası göremez” ifadelerini kullandı.
Bozdağ, program sonrası ailelerin şikayetlerini ve isteklerini dinledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.