""

Bozok Üniversinde ‘Gençlik ve Geleceğimiz’ konulu konferans « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 06:22

Bozok Üniversinde ‘Gençlik ve Geleceğimiz’ konulu konferans

Yozgat Bozok Üniversitesi tarafından ‘Gençlik ve Geleceğimiz’ konulu konferans düzenlendi.

Bozok Üniversinde ‘Gençlik ve  Geleceğimiz’ konulu konferans
Son Güncelleme :

26 Kasım 2016 - 7:00

Üniversitenin Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kadir Özköse, Prof. Dr. Şenol Akın, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Kastamonu Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen’in konuşmacı olarak katıldığı konferansta gençliğin önemine değinildi. Prof. Şen, Gençliğin bir ülkenin geleceğe uzanan eli olduğunu belirterek, bedenen, zihnen ve ruhen güçlü bir gençliğin yetişmesinin en önemli yolunun eğitimden geçtiğini söyledi.
Gençliğin sadece yaş ile ifade edilmesinin yanlış olduğunu ve genç insanın yaşın dışında bazı özelliklere sahip olması gerektiğini vurgulayarak, “Nice genç grubunda yaşlı, nice yaşlı grubunda ise birçok genç vardır.”dedi.
Prof. Dr. Şen, “Eğitimde mesafe almak ve çağı yakalamak istiyorsak eğitimi asıl sahibi olan millete teslim etmemiz ve yeniden kurgulamamız gerekiyor. Bu kurgulama sırasında ise hayatın gerçekleri, piyasanın istekleri, çağın gerekleri doğrultusunda yeni bir eğitim sistemi bulmak zorundayız. Yeni bir eğitim sisteminin gerekliliği ise millet olarak evrensel üretimden payımıza düşecek olanın ancak çalıştığımız ve ürettiğimiz kadar olmasıdır. Bu aşamada gençliğin alacağı ders ise ‘Herkese ancak kendi çalıştığının karşılığı var’ gerçeğidir.” diye konuştu.
Hiçbir yarışın başkasının öğrettiği hünerle ya da başkasının hünerini aynen taklit ederek kazanılamayacağını belirten Prof. Dr. Şen, öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu: “Hüner sahibi, bir hünerini başkasına verirken daha ileri hünerini mutlaka kendisine saklamıştır.
Şunu hep aklımızda tutalım: Bilgi piyasa değeri en yüksek olan meta ve en önemli güç unsurudur. Bilgi olmadan eşyaya hâkim olamayız. Eşyaya hâkim olmadan güçlü olamayız, güçlü olmadan ise birinci sınıf bir ülke olamayız.
Öyleyse bizi güçlü kılacak piyasa değeri yüksek bilgiyi üretmek zorundayız.
Konferans sonunda Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç ve Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey katkılarından dolayı Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen’e teşekkür plaketi takdim etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.