""

Bozok Üniversitesi 15 Temmuz şehitleri anma programı düzenledi « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 09:17

Bozok Üniversitesi 15 Temmuz şehitleri anma programı düzenledi

Yozgat Bozok Üniversitesi Tiyatro Makinası Topluluğu tarafından “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma” temalı tiyatro oyunu ve şiir dinletisi programı düzenlendi.

Bozok Üniversitesi 15 Temmuz  şehitleri anma programı düzenledi
Son Güncelleme :

27 Aralık 2016 - 7:00

İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa, Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, İİBF Dekanı Prof. Dr. Mustafa Saçmacı, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını, İİBF Dekanı Prof. Dr. Mustafa Saçmacı yaptı. “15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçti” diyen Prof. Dr. Saçmacı, “Milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardır. Milletimiz sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak darbe girişimini başarısızlığa uğrattı.
Bu vatan hainleri milli birlik ve beraberlik şuurumuzu asla bölemeyeceklerdir.”dedi. Darbecilerin 15 Temmuz gecesi Genelkurmay Başkanlığı yakınlarında helikopterden açılan ateş sonucu şehit olan Celalettin İbiş’in oğlu üniversite öğrencisi Çağrı İbiş, 15 Temmuz gecesi yaşananları anlattı. İİBF Dekanı Prof. Dr. Mustafa Saçmacı, programa onur konuğu olarak katılan ve “Ben vatansız kalmamak için babasız kaldım” mesajı ile vatan ve millet sevgisini tüm dünyaya duyuran Çağrı İbiş’e plaket takdim etti.
Program, Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu hain darbe gecesi darbecilere ilk kurşunu atan Ömer Halisdemir anısına kaleme alınan “30 Kuş” adlı şiiri seslendirmesiyle devam etti. Üniversite öğrencilerinden Halil İbrahim Arvas “15 Temmuz ve Yaşanılanlar” konulu bir konuşma gerçekleştirdi. Yine üniversite öğrencilerinden Fatih Duruk “Vatan Oğul”, Hatice Nur Tunçer “Anne Ben Şehit Olursam Eğer” ,Radyo Sunucusu Cemil Üstündaş ise “Şehitler” adlı şiiri seslendirdi.
Programın sonunda öğrenciler tarafından 15 Temmuz gecesi yaşanılanların anlatıldığı tiyatro oyunu sahnelendi. Oyunun sonunda tiyatro oyuncuları tarafından bayrak açılarak “Bir Ölürüz Bin Diriliz” mesajı verildi.
Katkılarından dolayı Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu Radyo Sunucusu Cemil Üstündaş’a , İİBF Dekanı Prof. Dr. Mustafa Saçmacı ise Tiyatro Makinası Topluluğu Sanat Yönetmeni Kıvanç Sarıgül’e plaket takdim etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.