""

Bozok Üniversitesi öğrencileri elektrikli araç üretti « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 18:05

Bozok Üniversitesi öğrencileri elektrikli araç üretti

Türkiye’de yerli otomobilin üretilmesi konusunda çalışmalar aralıksız devam ederken, Yozgat Bozok Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri oluşturdukları gruplarla yüzde 80’i yerli ürünlerden oluştan elektrikli otomobil üretti.

Bozok Üniversitesi öğrencileri elektrikli araç üretti
Son Güncelleme :

04 Kasım 2016 - 7:00

Bozok Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri elektrikli otomobil üretmek amacıyla 3M Elektro Alternatif Araç Topluluğu oluşturdu. Topluluk öğrenciler tasarladıkları ve ‘Şehr-i Şehid’ ismini verdikleri elektrikli araç projesiyle tek şarj ile 250 kilometre gidebilen otomobil üretti. Yapılan çalışmalara ilgili bilgi veren 3M Elektro Topluluğu Başkanı Celal Eray Bayar, elektrikli otomobili 8 ay proje çalışması ve 2 aylık imalat süreci olmak üzere 10 ay gibi bir sürede tamamladıklarını belirterek, “Aracımızın projesi ve üretimi tamamen 3M-Elektro Topluluğu öğrencileri tarafından yapılmıştır. Aracımız tek şarjda yaklaşık olarak 250 kilometre yol almaktadır, 8 saat şarj süresi bulunmaktadır. Aracın yüzde 80’lik kısmı yerli olarak atölyemizde el emeği ile yapılmıştır” dedi.
Projenin geliştirilmesi için desteğe ihtiyaçlarının bulunduğunu ifade eden Bayar, “Yozgat gelişmekte olan bir şehrimiz.
Bizde bu ülkenin ve şehrin evlatları olarak ülkemizi ve şehrimiz Yozgat’ı geliştirmek için elimizi taşın altına koymuş bulunuyoruz. Bu yolda bize destek olmak isteyen destekçilerimizi bekliyoruz” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.