""

Bozok üniversitesinden lise öğrencilerine seminer « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 20:37

Bozok üniversitesinden lise öğrencilerine seminer

Yozgat Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı ile Sosyal ve Bilimsel İşbirliği Protokolü çerçevesinde lise öğrencilerine “Moleküllerin dünyasına yolculuk” isimli fen bilimleri eğitim seminerleri düzenlendi.

Bozok üniversitesinden  lise öğrencilerine seminer
Son Güncelleme :

11 Nisan 2017 - 7:00

Seminere, Yozgat Şehitler Fen Lisesi, Şehit Fuat Bahadır Buharalıoğlu Anadolu Lisesi, Atatürk Anadolu Lisesi ve Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünde eğitim gören öğrencilerkatıldı.
Programda “İnsan bir molekül müdür?” başlığı altında Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Dilek Pandır ve Araştırma Görevlisi Ali Demirbağ “Moleküllerin Biyolojik Özelliklerini”, Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Saçmacı ve Araştırma Görevlisi Mehmet Yakan, “Aynı atomlardan farklı yapılı moleküller nasıl oluşuyor?”, Fizik Bölümünde Prof. Dr. Mustafa Böyükata, Doç. Dr. Hatice Kanbur Çavuş ve Öğr. Gör. Salih Cınaklı “Soğutsam bir molekülü titremeyi bırakır mı?” kolunu sunumlar yaparak laboratuar ortamında uygulamalı olarak deneyler yaptı.
Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Böyükata, “İlkini başlattığımız Fen Bilimleri Eğitim Seminerlerinin faydalı geçmiştir.İşbirliği protokolü yaptığımız liselerden öğrencileri önemsiyoruz. Onlara dönük yeni etkinlikler de yapmak niyetindeyiz. Umarım faydalı olur. Bu yolla bilime olan ilginin artmasına da katkı vermekte olduğumuzu düşünüyoruz” dedi.
Etkinliğin sonunda, programa katılan öğrencilere katılım belgeleri ve gönüllü olarak katkı veren akademisyenlere de teşekkür belgeleri takdim edildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.