""

BÜ 12. bilişim etkinlikleri başladı « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 21:36

BÜ 12. bilişim etkinlikleri başladı

Yozgat Bozok Üniversitesi tarafından geleneksel hale gelen ve bu yıl 12’incisi 11-14 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ‘Yozgat Bilişim Etkinlikleri’ başladı.

BÜ 12. bilişim etkinlikleri başladı
Son Güncelleme :

13 Nisan 2017 - 10:10

Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi konferans salonunda düzenlenen Yozgat Bilişim Etkinliklerinin açılış programına Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Kılıçarslan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Şelli Aybar, fakülte dekanları, daire müdürleri, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.
Programın açılış konuşmasını Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili ve Yozgat Bilişim Etkinlikleri Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Böyükata yaptı. Bilişim etkinliklerine 2002 yılında başladıklarını ve her yıl düzenli olarak bilişim etkinliği faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Prof. Dr. Böyükata,“ Bu yılki bilişim etkinliğimizi 11-14 Nisan tarihleri arasında yapacağız. Konusunda uzman kişiler bilişim teknolojisindeki son gelişmeleri aktaracaklar. Bilişim etkinliğimiz üniversitemizin en eski ve toplumla iç içe düzenlenen etkinliklerden birisidir. Etkinliğimiz hem şehrin tanıtımına etki eden bir faaliyet hem de şehre bilgi transferi konusunda iyi bir platform oluşturmaktadır.” dedi.
Üniversitelerin hem kendi yaptığı çalışmalarla kendisini geliştiren bilim ve bilgi üreten ve ürettiği bilgiyi en sağlıklı bir şekilde toplumun istifadesine sunan kurumlar olduğunu ifade eden Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, “Bizde Bozok Üniversitesi olarak üniversite olmanın zorunlu kıldığı görevleri yerine getirirken bunlar arasında özellikle üretilen bilgiyi paylaşma noktasında şehre katkı sunma açısından da son yıllarda attığımız adımlar önemlidir.
Üniversite olarak bulunduğumuz şehre katkı sunmayı sürdürüyoruz” dedi.
Kamu kurumlarındaki atıl bilgisayarları kullanarak köy okullarımıza bilişim sınıfları kurduklarını ve öğrencileri teknoloji ile buluşturduklarını belirten Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, “Bu çalışmamızı devam ettireceğiz. Gençlerimizin bilgiye çabuk erişmelerinin sağlanması gerekiyor.
Bu maksatla hem üniversite hem de ilk ve ortaöğretimdeki öğrencilerimizin bilişim dünyası ile yüz yüze olması bilgiyi kullanma da bilgiye erişmede her türlü çalışmayı yaparak özellikle ilk ve ortaöğretim öğrencilerini bilişim dünyası ile buluşturmak lazım” ifadelerini kullandı.
Yozgat Bilişim etkinliğinin ilk günü TÜBİTAK – Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsünde görevli Başuzman Araştırmacı Arif Yılmaz, tarafından “TÜBİTAK Uzay ve Bir Büyük Veri Uygulaması: Balistika Sistemi” konulu sunumu ile tamamlandı. Arif Yılmaz sunumunda TÜBİTAK Uzay Enstitüsü çalışmalarından, yürüttüğü projelerden ve Balistika Sistemi’nin kullanım alanları hakkında ayrıntı bilgiler verdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.