""

BÜ 2. kariyer semineri Akdağmadeni’nde başladı « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 11:37

BÜ 2. kariyer semineri Akdağmadeni’nde başladı

Yozgat Bozok Üniversitesi ve Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Kariyer ve Eğitim Planlama Seminerleri” Akdağmadeni’nde başladı.

BÜ 2. kariyer semineri  Akdağmadeni’nde başladı
Son Güncelleme :

17 Şubat 2017 - 7:00

Her gün bir ilçede gerçekleştirilecek olan Kariyer ve Eğitim Planlama Seminerleri’nde üniversite sınavlarına hazırlanan lise 3. ve 4. sınıf öğrencilerine kariyer ve eğitim planlamasına ilişkin dikkat edilmesi gereken hususlar, meslek edinimi ve üniversite tercihlerine ilişkin bilgiler verilerek, Bozok Üniversitesinde yer alan bölümlerin tanıtımı, Bozok Üniversitesinin eğitim ve öğretim imkânları anlatıldı. Seminer programına Yozgat Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Akın,Bozok Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Osman Özer, Bozok Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Emine Babaoğlan Çelik, Fen-Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Zübeyr Bütüner, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğretim üyesi Doç. Dr. Alparslan Kartal, Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Akif Boz, Tıp Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Börekçi, Akdağmadeni meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Özalp, Akdağmadeni İlçe Milli Eğitim Müdürü Ersoy Ceylan, KYK İlçe Müdürü Halit Mucen, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yaşar Bilir, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Özdemir ve Üniversitemiz İletişim Protokol ve Enformasyon Müdürlüğü ekibi katıldı.
Geleceğe yönelik önemli bir adım atmadan önce bilinçli bir karar vermek için pek çok seçenek içinden doğru olanı belirlemek üzere öğrencilerle bir araya gelinen seminerde Bozok Üniversitesi ailesi olmanın kazanım ve ayrıcalıkları öğrencilerle paylaşıldı. Bozok Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Osman Özer Kariyer ve Eğitim Planlama Seminerleri’nde üniversite öğrenci adaylarımıza kariyer ve eğitim planlamasına ilişkin önemli bilgiler, meslek edinimi ve üniversite tercihlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgiler aktardı. Özer konuşmasının devamında, Yozgat’ın yükselen yıldızı Bozok Üniversitesi’ni tanıtmak ve öğrencilere üniversiteye giriş sınavlarında moral ve motivasyon sağlamak amacıyla düzenlenen Kariyer ve Eğitim Planlama Seminerleri’nde emeği geçenlere teşekkür etti.
Daha sonra Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Akın Yozgat’ın büyümesine ve kalkınmasında önemli bir itici güç olan Yozgat’ımızın göz bebeği Bozok Üniversitesinin tanıtımı için bir araya geldiklerini belirterek öğrenciler açısından bu birlikteliğin değerlendirilmesi gereken önemli bir fırsat olduğunu vurguladı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Akın Bozok Üniversitesi’nin uluslararası bir eğitim-öğretim vizyonuna sahip genç bir üniversite olduğunu belirterek kaliteden ödün vermeden, öğrenci merkezli bir eğitim sistemini benimsediklerinin altını çizdi. Bozok Üniversitesi’nin kendi döneminde kurulan emsal üniversiteler arasında ilk onda olduğunu belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Akın, Bozok Yaylasının yetiştirdiği önemli değerleri Bozok’ta ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını sözlerine ekledi. Seminer programında Bozok üniversitesi fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulu öğretim elemanları tarafından bölümler ve sağladığı imkanlar öğrencilere anlatılarak Bozok Üniversitesi’nin öğrencilere sunduğu eğitim ve öğretim faaliyetleri, sosyal, sportif ve kültürel olanakları ile mezunların istihdam alanları ve kariyer imkanlarına ilişkin bilgiler aktarıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.