""

BU KEZ MUHALEFETİN DEDİĞİ OLDU! « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 12:02

BU KEZ MUHALEFETİN DEDİĞİ OLDU!

BU KEZ MUHALEFETİN DEDİĞİ OLDU!
Son Güncelleme :

25 Kasım 2016 - 7:00

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti kanadı ilk kez geri adım attı. Kamuoyunda tartışılan erken evlilikle ilgili yasa tasarısı Mecliste oylama yapılmasına karşın görüşmelerin devam ettiği komisyonda son kez görüşüldükten sonra gündemden geri çekildi.

Bu konu evvelsi gün Yozgat’ta da konuşuldu. Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül, CHP’nin yanlış yaptığını söyledi.

Şöyle ki;

Kamuoyunda tartışılan erken evlilikle ilgili yasa tasarısına engel olan muhalefeti Yozgat’tan eleştiren AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül, CHP’yi hedef alarak 3 bin ailenin perişan edildiğini söyledi.

Yozgat’ta düzenlenen Yozgat Belediyesi Kapalı Pazar ve Sosyal Tesis açılış törenine katılan AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül, özellikle CHP’yi eleştirerek 3 bin ailenin perişan olduğunu hatırlattı.
CHP’nin işi tersine çevirdiği ve 3 bin masum insanın boşu boşuna hapiste yattığını vurgulayan AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül, “Buradan siyasi rant almak için tekrar bu işi siyasete döktüler.
Yapılacak yasa şu idi.

Genç yaşta kız kaçıranlar veya genç yaşta evlenenler çoluk çocuğu olmuş, büyümüşler ama herhangi bir devlet dairesine gittiklerinde farkına varılmış.
Sen genç yaşta alıkoydun diye hapse atmışlar.

Hapiste 8 sene yatacak.

Dışarıda çoluk çocuğu hanımı perişan.

Hanımı diyor ki ben severek evlendim.

Gönül rızasıyla evlendim.

Kocamı hapse attınız biz perişan olduk.

Bunun gibi 3 bin aile var.

Yapılan düzenleme tamamen bununla alakalıydı fakat tersine çevirdiler” dedi.

Milletvekili Abdulkadir Akgül sözü tamamlarken, bir şey daha söylemeyi ihmal etmedi.

Ak Parti döneminde tecavüzcüye af çıkartmak şöyle dursun, en çok cezanın Ak Parti döneminde verildiğini, bu cezaların 2’ye katlandı dedi.

Lafı gezdirmeye fazla gerek yok. Ak Parti bu konuyu gerek sivil halka gerekse Meclis çatısı altındaki siyasi parti mensuplarına anlaşılır şekilde anlatamadı.

Çünkü bu konunun yasalaşmasına sadece CHP değil, MHP’de bütünüyle karşı çıktı. MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli, ne iş içeride yatan birilerini mi çıkartmak niyetindesiniz demedi mi?

Görülen o ki; bu konu şimdilik gündemden çekildi ama zaman içinde tekrar gündeme gelecek gibi duruyor. Çünkü Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, bu konunun böyle sonlanmasını istememiştir. Sayın Erdoğan’a göre Ak Parti bu işi beceremedi. Aynı zamanda kendi kızı dahi kadınlarla bir olup, söz konusu yasanın çıkmasına karşı çıktı.

 

  • Bir süreden beri kötü bir süreç takip eden ekibin teknik yönetiminden ciddi bir rapor beklendiklerini anlatan Başkan!
  • Pazar yeri açılışında farkında olmadan güzel hizmetlerin birileri tarafından eleştirildiğini anlatan Başkan!
  • Önemli bir karşılaşma öncesinde taraftarı çağrı yaparak endişeye gerek yok, bu haftaki maçı da alacağız diyen kaptan!

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.