""

BU NUMARAYI BİR YERE NOT EDİN « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 13:54

BU NUMARAYI BİR YERE NOT EDİN

BU NUMARAYI BİR YERE NOT EDİN
Son Güncelleme :

09 Kasım 2016 - 7:00

444 20 66 bu hayatımızda yeni bir numara olduğu için akılda tutmak belki ilk etapta zor olabilir ama yaşamımızın ileriki dönemlerinde 112 gibi çok lazım olacağını şimdiden söylemeliyim. Bu düşünceden hareketle her zaman ulaşabilecek bir yerlere not etmekte fayda vardır.

Her zaman muhalefeti kendine yol haritası olarak belirleyenlere göre yapılması mümkün görünmeyen Yozgat Şehir Hastanesi artık açılmak için gün sayıyor.

Söze başlarken bahsettiğim numara Yozgat Şehir Hastanesi adına Kurumsal numara olarak kayıtlara geçti.

Yozgat insanı sağlık alanında çok sıkıntıya düştü. Derdine derman bulmak için ömrünün önemli bir kısmını yollarda tüketti.

Kimi zaman basit görünen bir tedavi için kimi zaman da ağır bir rahatsızlığına çare bulmak için eline tutuşturulan sevk evrakı ile yollarda hayatı bitti.

Yozgat insanı yakın zamanda açılacak Şehir Hastanesinden beklentisi yüksek. Sağlıkta meslek adına profesörlerin bir arada olacağı hekimlere artık muayene olacaklar.

Şehir hastanesi tam kapasite hizmette kapsam olarak oldukça büyük bir hacme sahip; 475 yatak kapasiteli olup yarısı tek kişilik yarısı çift kişilik odalar halinde hizmet verecek Hastane113 poliklinik, 40 destek odası, 61 erişkin yoğun bakım, 27 yeni doğan ve çocuk yoğun bakım olmak üzere 88 yoğun bakım odasına sahip. Anjiyografi, kardiyovasküler cerrahi, ERCP, bunun yanında özellikli hizmetler olarak anne oteli ve mahkum koğuşları bulunmaktadır.

BASINI DESTEKLEME KARARI

Yozgat’ta Yerel Basın ekonomik yönden beklendiği ölçüde destek görmemektedir. “Bedava sirke baldan tatlıdır” sözü sanki Yerel Basını anlatmak adına söylenmiş.

Bedava dağıtılan gazetelerin bulunduğu bir yerde yerel basının kamu kurum ve kuruluşların yanında esnaf ve vatandaş tarafından ücret karşılığı alınması elbette beklenemez.

Fakat her şeye rağmen yine de yerel basının bir şekilde desteklenmesi gerekmektedir. Zira bu konuda devlet basını resmi ilan vererek destekliyor.

Gelişmesini istiyor. Devletin resmi ilan vererek desteklemesi basının gelişme yolunda atacağı adımlar için yeterli mi?

Bu sorunu cevabını öğrenmek için herkesin “Arif” olmasına gerek yoktur. Yozgat’ta yerel basının geldiği noktaya bakmak yeterlidir.

Yozgat’ta yerel basın için resmi ilan pastası yetersizdir. Bu konuda gazetelerin çokluğu bir etken midir? Sorusu akla gelebilir ama öncelikle sorulması gereken soru şu olmalıdır. Yozgat’ta yeterli ölçüde yatırım, alım ve satım için ihale yapılıyor mu?

Neyse konu uzun bu konuda faydalı bir gelişme olduğunu öğrendim. Bir süreden beri bütçe görüşmelerin devam ettiği İl Genel Meclisi yeni bir karar alarak, bu dönem yerel basının desteklenmesi için karar aldığını duyurmuştur.

 

  • Yozgat’ta son yıllarda önemli hizmetlerin yapılmasına vesile olduklarını yaptığı yazılı açıklama ile ifade eden Başkan!
  • Sendikaya üye olarak kurumlarda çalışanlarının haklarını şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da savunmaya çalışacaklarını söyleyen Başkan!
  • Aldığı eğitim ve katıldığı kurslarda edindiği tecrübesini hibe destek alarak tamamlayıp, kendini işini kuran bayan girişimci!

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.