""

Bü Tıp Bayramını kokteylle kutladı « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 23:34

Bü Tıp Bayramını kokteylle kutladı

Türkiye’de modern tıp eğitiminin başlangıcı olarak bilinen 14 Mart Tıp Bayramı Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri ve öğretim üyelerince düzenlenen kokteyl programı ile kutladı.

Bü Tıp Bayramını kokteylle kutladı
Son Güncelleme :

16 Mart 2017 - 7:00

Üniversite Konukevi ve Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen programa Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hikmet Şelli Aybar, Prof. Dr. Kadir Özköse, Prof. Dr. Şenol Akın, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yalvaç, Üniversite Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mesut Sipahi, çok sayıda öğretim üyesi ve sağlık çalışanları katıldı.
Programda Üniversite Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yalvaç, Tıp Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Fatma İnci Arıkan, Prof. Dr. Ferit Çiçekçioğlu ve Tıp Fakültesi’nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Şelli Aybar yaptıkları konuşmalarda özveriyle mesleğini icra eden tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlayan mesajlar verdi.
Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey’de konuşmasında meslek ahlakını gözeterek yapılan her işin değerli olduğunu belirterek insanlar arasında adil olmak ve adaletle hükmetmek için seçilen her mesleğin kutsal olduğunu kaydetti.
Her mesleğin dolaylı olarak geri dönüşümünün yine insanın kendisi olduğuna dikkat çeken Rektör Karacabey, doktorluk mesleğinin doğrudan insan merkezli olması nedeniyle diğer mesleklerden ayrıldığını ifade etti. Karacabey, şöyle devam etti: “Her kim olursa olsun tedavi ihtiyacı olan kişi düşmanımız da olsa her halükarda insana dönük ve insanı kurtarmak içindir. Bu yönüyle yeryüzündeki meslekler içinde yapılabilecek en faziletli işi yapmaktasınız.” Sağlık çalışanlarına yönelik yapılan şiddet girişimlerini kınayan Rektör Karacabey bu problemin insanının iyi yetişmemesinden dolayı cehalet ve bencillikten kaynaklanan bir ahlak meselesi olduğuna dikkat çekti. Karacabey, Tıp Fakültesinde görev yapan akademisyenlere gösterdikleri emeklerinden dolayı teşekkür ederek, sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı. Program Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yalçın Aral’a profesörlük beratı ve cübbe, Doç. Dr. Emine Çölgeçen, Doç. Dr. Çiğdem Kader’e doçentlik cübbelerinin giydirilmesi ve müzik dinletisi ile sona erdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.