""

BU YATIRIMLAR YOZGAT’I KALKINDIRIR MI? « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 01:15

BU YATIRIMLAR YOZGAT’I KALKINDIRIR MI?

BU YATIRIMLAR YOZGAT’I KALKINDIRIR MI?
Son Güncelleme :

19 Ocak 2017 - 7:00

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla İlimiz Valisi Kemal Yurtnaç tarafından verilen kahvaltıya katılmıştım.

Burada yapılan sohbet sırasında yanımda oturan çok sevdiğim bir arkadaşım “Yozgat 5 yıl içinde akılalmaz şekilde gelişecek ve büyüyecek” dedi.

“Nasıl yani” dedim;

Araya genel konuşmalar girince sohbet yarım kaldı. Sonra düşündüm

Cevap aslında çok basitti ama önce gelişmeyi ve büyümeyi sağlayacak argümanların neler olduğunu bir kez gözden geçirmekte fayda görüyorum.

O zaman gelin bu argümanların neler olduğunu birlikte hatırlayalım ve inceleyelim;

Bir, Hafta başında hasta kabulüne başlayan Yozgat Şehir Hastanesi, 475 yatak kapasiteye sahip olmasına karşın mevcut yapısıyla bir önceki hastanenin sanıyorum birkaç kat daha büyüğü.

Yatırımın büyüklüğüne baktığımızda istihdam kapasitesi de bir önceki hastaneye oranla birkaç kat daha fazla olacaktır.

İki, Yeni Cezaevi, Mevcut Kapalı E Tipi Cezaevi sanıyorum ancak bin kişi kapasitesi vardı. Fakat yeni yapılan cezaevi ise, sanıyorum 5 bin kişi mahkûm kapasitesine sahip olacak. Yani şuan ki cezaevinin 5 kat büyüklüğündedir. Bu da personel ve taşeron işçi çalıştırma bakımından 5 kat daha fazla olacaktır demektir.

Üç, Adalet Eğitim Merkezi, Yapı itibariyle belki çok fazla istihdam sağlamayacak ama giden Cumhuriyet Başsavcımız Ahmet Bey ile yaptığımız bir sohbette, bu yatırım çok önemli demişti. Yozgat bu yatırımın kıymetini zamanla mutlaka anlayacağından bahsetmişti.

Dört, Adli Tıp Kurumu, yakın çevre İller de dahi olmayan bir yatırım özelliğindedir Adli Tıp Kurumu, Kayseri, Sivas ve Çorum gibi İller de bulunmadığı biliniyor.  Hizmete girdiğinde bu illerden rapor almaya gelenler olacaktır.

Beş, Havaalanı,  Uzakları yakın etmek gibi bir özelliği bulunmaktadır. Hizmete girdiğinde çok sayıda istihdam sağlamasıyla birlikte Yozgat’a daha fazla yatırımcının gelmesine vesile olacaktır.

Yüksek Hızlı Tren, Yukarıda saydığım yatırımların daha kaliteli hizmet vermesi bakımından kaliteli personellerin Yozgat’a günübirlik gelip gitmelerine vesile olacaktır. Ayrıca il dışında gurbetçisi en fazla olan İllerden birisi olarak bilinir Yozgat, dışarıda yaşayan vatandaşlarımızın sık sık sılayı rahim etmelerine vesile olacaktır.

Bütün bu yatırımların yakın zamanda tamamlanarak hizmete girmesiyle Yozgat’ın merkez nüfusu sanıyorum 100 bin seviyelerine ulaşacaktır.

Yozgat’ın şehir olması bakımından bu yatırımların öncelikle hizmete girmesi beklenebilir ama alt yapının da bu gelişmelere uygun şekilde hazırlanması gerekmektedir.

Bu konuda bir hatırlatma ile sözü bitirelim bilindiği üzere hafta başında hizmete giren Şehir Hastanesini düşündüğümüzde hastaneye ulaşım sağlayan yolun ne durumda olduğunu hepimiz biliyoruz.

  • Yarıyıl tatil öncesinde şehir merkezindeki eğitim kurumların fiziki yetersizliğini bir kez daha hatırlatarak, mesaj veren Yetkili!
  • Bir takım tatsız durumların yaşandığı seçim sürecinde yapılan oylama neticesinde üyelerin çoğunluğunun yeniden tercih ettiği Başkan!
  • Tanıtım etkinliklerine yeni yılda da ağırlık verileceğini hatırlatan bu konuda çalışma yapılmasını isteyen Bürokrat!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.