""

BÜ’de girişimcilik ve kooperatifçilik paneli « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 14:21

BÜ’de girişimcilik ve kooperatifçilik paneli

Yozgat Bozok Üniversitesi Dünya Kooperatifçilik Günü kapsamında Üniversite, Yozgat Ticaret Borsası ve Türk Kooperatifçilik Kurumu işbirliğiyle “Girişimcilik ve Kooperatifçilik” konulu panel düzenlendi.

BÜ’de girişimcilik ve  kooperatifçilik paneli
Son Güncelleme :

23 Aralık 2016 - 7:00

Üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen panele Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Özköse, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tayyip Duman, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Saçmacı, Gıda Tarımve Hayvancılık Bakanlığı Emekli Müsteşarı Hüsnü Poyraz, Türk Kooperatifçilik Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Fuat Ersoy, Pankobirlik (Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği)Uluslararası İlişkiler Müdürü Cem Kaptan, Yozgat Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erkekli, öğretim elemanı ve öğrenciler katıldı.
Panelin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özköse, bu tür programların önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Modern bir üniversite olarak, girişimci ruha, müteşebbis gücesahip, geleceği okuyabilen, ekonomik girdileri hesaplayabilen, piyasanın nabzını elinde tutabilen, ülkemizin dünya ölçeğinde küresel gelişmeye benzer bir tarzda ekonomik güç sahibi olmasında genç beyinlerimizin, özellikle üniversite gençliğimizin, hem duyarlı hem eğitimli hem de donanımlı olmasını önemsiyoruz.Müteşebbis ruha sahip olarak kendi birikimimizle, kendi gayretimizle iş kurmamız, yeni atılımlara sahip olmamız oldukça önemlidir. Aynı ideallere, aynı kazanımlara sahip olan, birbirine güvenen, birbirinden güç alan müteşebbis ruhlar bir araya gelerek kooperatif kurabilmeli, şirketleşebilmeli, ortak tecrübelerinden faydalanabilmeli ve iş bölümü gerçekleştirerek birlikte kazanmanın yolunu aramalıdır.”
Yozgat Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erkekli, yoğun rekabetin yaşandığı bir ortamda ekonomik faaliyetlerini sürdüren,reel sektörün temsilcilerinin yeniliklere uyum sağladıkları ölçüde stratejik hareket ederek başarılı olacaklarının altını çizdi. Erkekli konuşmasının devamında,Yozgat Ticaret Borsası’nın faaliyetleri ve işleyişi hakkında detaylı bilgiler verdi.
PankobirlikUluslararası İlişkiler Müdürü Cem Kaptankonuşmasında; dünyada ve Türkiye’de üçüncü ve lokomotif sektörün kooperatifçilik sektörü olduğunu belirtti.Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kooperatifler ve kooperatifçiliğin giderek artan oranda desteklendiğini belirten Kaptan, kooperatiflerin ekonomideki ve kırsal kalkınmadaki işlevsel gücünün hissedilerek vazgeçilmez bir unsur haline geldiğini ifade etti. Kooperatiflerin tüm dünyada ekonominin lokomotifi olduğunu belirten Kaptan, çeşitli ülkelerin kooperatifçilik oranları hakkında bilgiler verdi.
Türk Kooperatifçilik Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Fuat Ersoy yaptığı konuşmada Bozok Üniversitesi ve Ticaret Borsası ev sahipliğinde böyle anlamlı bir panelin Yozgat’ta gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek panelin gerçekleşmesinde emeği olanlara teşekkür etti.
Panelin sonunda Panel Düzenleme Kurulu tarafından panelistlere ve katkıda bulunanlara plaket takdim edildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.