""

BÜ’de Öğretmenler Günü etkinliği « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 18:42

BÜ’de Öğretmenler Günü etkinliği

Yozgat Bozok Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliği düzenlendi.

BÜ’de  Öğretmenler Günü etkinliği
Son Güncelleme :

26 Kasım 2016 - 7:00

Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Üniversite Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Selçuk Yıldırım, Baro Başkanı Av. Mehmet Şimşek, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kadir Özköse, Prof. Dr. Hikmet Şelli Aybar, Prof. Dr. Akın İpek, Fakülte Dekanları, daire başkanları, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Başaran, yaptı. Doç. Dr. Başaran öğretmenlik mesleğinin toplum için önemine vurgu yaparak öğretmenlik mesleğinin insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleği olduğuna dikkat çekti.
Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tayyip Duman’da Türk eğitim tarihinde örgün eğitim çalışması yapan ilk öğretmenlerin muallimler ve medreselerde öğretim yapan müderrisler olduğunu belirterek “Ciddi bir özveri ve hoşgörü gerektiren öğretmenlik mesleğini icra eden kişilerin emeklerinin karşılığı gelecek nesilleri yetiştirmenin onurudur; bu onur maddiyatla ölçülemez. Başta şehit öğretmenlerimiz olmak üzere ahirete intikal eden bütün öğretmenlerimizi minnet ve rahmetle anıyor, bizleri yetiştiren tüm öğretmenlerimize de sağlık sıhhat diliyor ve bütün öğretmenlerimiz ve öğretmen adayı öğrencilerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.” dedi.
Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey ise her işin kıymetli olduğunu belirterek öğretmenlik mesleğinin bu meslekler arasında en önemli paya sahip olduğunun altını çizdi. Rektör, Karacabey, “Hangi meslek grubuna bakarsanız bakın bu meslek gruplarının yetiştirildiği yer okullardır. Onları yetiştiren öğretmenlerdir. Eğer öğretmenlik mesleğinde, okullarda, eğitimde bir bozulma meydana gelmişse o milletin geleceği yoktur ve tarihte de böyle olmuştur. Ben samimiyetle şunu ifade etmek istiyorum. Eğer yeniden dünyaya gelme şansım olsaydı yine öğretmenlik mesleğini seçerdim. Sizin de yeniden dünyaya gelsem öğretmen olurdum diyeceğinizi umut ediyor; topluma millete faydalı bir öğretmenlik hayatı diliyor 24 Kasım Öğretmenler Gününüzü kutluyorum.” dedi
Protokol konuşmalarının ardından 24 Kasım Öğretmenler Günü Programı üniversitenin Eğitim Fakültesi öğrencileri tarafından şiir dinletileri, Müzik ve Eğitim Topluluğu tarafından müzik dinletisi, Gönülden Kaleme Topluluğu’nun nostaljik şarkılar seslendirmesiyle sona erdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.