Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Buğday ve arpa çeşitleri araştırılıyor

Kayseri Şeker, bölge coğrafi şartlarına uygun, verim oranı yüksek arpa, makarnalık buğday ve ekmeklik buğday konusunda bölge çiftçisini kaliteli ve verimli tohum ile buluşturma çalışmalarını başlattı.

Kayseri Şeker, bölge coğrafi

Kayseri Şeker, bölge coğrafi şartlarına uygun, verim oranı yüksek arpa, makarnalık buğday ve ekmeklik buğday konusunda bölge çiftçisini kaliteli ve verimli tohum ile buluşturma çalışmalarını başlattı.
Kayseri Şeker yöneticileri Ankara Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü (TAGEM) ile görüşerek, arpa, makarnalık ve ekmeklik buğday tohumlukları kapsamında; Bozlak(Anka-04), Zeynel Ağa, Akar, Burakbey, Çetin-2000, Tosun Paşa, Avcı-2002, Aydan Hanımarpa çeşitleri,Kışla(Ank-25),Kenan Bey, Eser, Şanlı, Bayraktar 2000,Tosun Beyekmeklik buğday çeşitleriile İmren, Mirza Bey 2000, Emin Bey, Kızıltan-91, Ç-1252 Makarnalık Buğday olmak üzere toplam 19 çeşit buğday ve arpa çeşidinin denemeye alındığını ifade etti.

Reklamı Geç