Kayseri Şeker, bölge coğrafi şartlarına uygun, verim oranı yüksek arpa, makarnalık buğday ve ekmeklik buğday konusunda bölge çiftçisini kaliteli ve verimli tohum ile buluşturma çalışmalarını başlattı.
Kayseri Şeker yöneticileri Ankara Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü (TAGEM) ile görüşerek, arpa, makarnalık ve ekmeklik buğday tohumlukları kapsamında; Bozlak(Anka-04), Zeynel Ağa, Akar, Burakbey, Çetin-2000, Tosun Paşa, Avcı-2002, Aydan Hanımarpa çeşitleri,Kışla(Ank-25),Kenan Bey, Eser, Şanlı, Bayraktar 2000,Tosun Beyekmeklik buğday çeşitleriile İmren, Mirza Bey 2000, Emin Bey, Kızıltan-91, Ç-1252 Makarnalık Buğday olmak üzere toplam 19 çeşit buğday ve arpa çeşidinin denemeye alındığını ifade etti.
Buğday ve arpa çeşitleri araştırılıyor
Kayseri Şeker, bölge coğrafi şartlarına uygun, verim oranı yüksek arpa, makarnalık buğday ve ekmeklik buğday konusunda bölge çiftçisini kaliteli ve verimli tohum ile buluşturma çalışmalarını başlattı.
