""

BUGÜN 10 OCAK… GAZETECİLER BAYRAMI… « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 06:54

BUGÜN 10 OCAK… GAZETECİLER BAYRAMI…

BUGÜN 10 OCAK… GAZETECİLER BAYRAMI…
Son Güncelleme :

10 Ocak 2017 - 7:00

 

Bugün 10 Ocak…

Gazeteciler Bayramı…

Yani 10 Ocak çalışan gazeteciler günü…

1960’lı yılların başında “Gazeteciler bayramı” olarak atılan adım, daha sonra “gün” olarak kutlanmaya devam etmiş…

Daha doğrusu bir başkaldırının ve bir tepkinin sonucunda böyle bir gün ilan edilmiş, daha sonra her yıl 10 Ocak günü çalışan gazeteciler günü olarak kutlanmaya devam etmiş…

Bu özel gün dolayısıyla çeşitli kurum ve kuruluşların davetlerine icabet edeceğiz.

* * * *

 

Her şey bir tarafa her mesleğin kendine göre bir takım zorlukları vardır. Fakat Yozgat’ta gazeteci olmak hakikaten daha bir başka zorluklara talip olmaktır.

Çünkü toplum için bir gazeteci her şeyi bilen, duyan, görendir. Gazetecinin bilmediği, duymadığı, haberinin olmadığı bir şey yoktur.

 

Peki, bir soru ile sohbete devam edelim; bu görevleri gazeteciye yükleyen aynı toplum bir için bir gazeteci ne ifade eder? Ne kadar kıymetlidir? Gazetecinin başına iş geldiğinde sahip çıkar mı, çıkmaz mı?

Dolayısıyla yılda bir kez olsun kutlanan  “10 Ocak Çalışan Gazeteciler günüde” hepimiz için özellikle de bu meslekten geçimini sağlayanlar bakımından özel bir gün olarak anlam kazanmaktadır.

Böyle günlerde bir araya gelmenin elbette bahanesi olmamalıdır, önemli olan günün anısına ve anlamına uygun ortaya kalıcı bir şeyler çıkmasıdır…

* * * *

 

Çağdaş ve demokratik toplumlarda olması gerektiği gibi gazeteciler yaptıkları gerçek, doğru, tarafsız haberler ile toplumu bilgilendirir ve basın bu toplumlarda yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü kuvvet kabul edilir.

Tarafsız, ilkeli, objektif, gerçek haberleri ile gerek gazetedeki köşelerinde gerekse gazetedeki manşetleri ile okuyan vatandaşa her zaman ulaşan gazeteciler Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi, Bir milleti aydınlatma ve uyarmada bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, özet olarak bir milletin mutluluk hedefi olan müşterek istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.

* * * *

Ülkemizde mesleki olarak birçok zorlukla karşılaşan meslektaşlarımız siyasi baskılardan uzak, tarafsız bir şekilde görevlerine yerine getirebilmesi, toplumun menfaatleri ve geleceği için de gayret göstermektedir.

Ancak dün olduğu gibi bugünde birçok meslektaşımız, mesleki zorluklarının yanında siyasi iradeyle de mücadele etmekte, taraf ve bertaraf olmamak arasında gidip gelmektedirler.

Bu meslek içerisinde ülkesine ve devletine karşı gelen, ihanet içinde olanları da bu meslekten saymak elbette mümkün değildir.

Bu vesile ile bir kez daha hayatta olan meslektaşlarımın günleri kutluyor, vefat edenlere rahmet diliyor, ailelerine ve yakınlarına sabırlar niyaz ediyorum.

 

  • Enerji kullanım ve tasarruf konularında öğrencileri bilinçlendirmek amacıyla sosyal proje ağırlıklı çalışmalar yapan Kurum!
  • Paylaşılan görüntülerden de anlaşılacağı gibi soğuk kış günlerini arabaşı içerek geçiren Başkan!
  • 15 Temmuz gecesi sol kolundan vurularak gazi olan hemşerimizi tedavi gördüğü hastanede ziyaret eden Genel Başkan Yardımcısı!

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.