""

Bulunamayan damarlara teknolojik çözüm « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 00:00

Bulunamayan damarlara teknolojik çözüm

Sağlık alanında önemli sayılabilecek eksikliklerden biri olan damar bulma sorunu, Yozgat Şehir Hastanesi’nin girişimiyle sona eriyor.

Bulunamayan damarlara teknolojik çözüm
Son Güncelleme :

09 Haziran 2017 - 7:00

Yozgat Şehir Hastanesinde kan alma ünitesinde teknolojik yöntemlerle damar bulma sorunu, damar bulma cihazı ile çözüme kavuşuyor. Hastane ve sağlık kuruluşlarında kan alımı yapılırken yaşanan en büyük sıkıntının damar yeri tespiti olduğunu ifade eden Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca, bu cihaz sayesinde damarın ne kadar derinlikte olduğunun rahat bir şekilde görüleceğini söyledi.
Cihazın, cilt altında yer alan 10 mm derinliğindeki damarları görüntüleyen kızılötesi teknolojisiyle çalıştığını ifade eden Kurca, “Kola belli bir mesafeden tutulan cihaz, derinin altını 10 mm’ye kadar gösterebiliyor. Tamamen zararsız kızılötesi dalgalar ile yapılan işlemde hasta hiç acı çekmiyor. Cihazın hiçbir zararı olmadığından çocuklar ve bebekler üzerinde dahi rahatça kullanılabiliyor. El ve kol üzerinden tıbbi bir işlem olmaksızın damarları gösterebiliyor” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.