""

Bulut: Beyannameler yasal süresi içinde verilmelidir « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 05:26

Bulut: Beyannameler yasal süresi içinde verilmelidir

Yozgat Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMMO) Başkanı Ahmet Bulut, 1 Nisan itibariyle başlayan kurumlar vergisi beyan döneminin, 25 Nisan akşamı sona ereceğini belirterek, beyannamenin yasal süreci içinde verilmesi gerektiğini söyledi.

Bulut: Beyannameler yasal  süresi içinde verilmelidir
Son Güncelleme :

03 Nisan 2017 - 7:00

SMMMO Başkanı Bulut, yaptığı açıklamada, beyannamenin yasal süresinde verilmemesinin usulsüzlük cezası yanında başka sonuçları da olabileceğini vurgulayarak, “ Beyannamenin zamanında verilmemesi örneğin; Geçtiğimiz günlerde yasalaşan, vergiye uyumlu mükelleflere getirilen %5 vergi indirimi avantajını iki yıl için,Zararlı bir şirketin başka bir kuruma devredilmesi durumunda, devralan kurumun devralınan zararı mahsup etmesi olanağını,ortadan kaldırabilir.Beyannamelerin süresinde verilmemesi bu çerçevede şirketinizin değerini ciddi ölçüde düşürebilir veya önemli avantajlardan yararlanmayı engelleyebilir.”dedi.
Beyannamenin tam olarak doldurulması gerektiğine dikkat çeken Bulut, “Beyannamede yer alan doldurulması gereken bütün alanlar mutlaka doldurulmalıdır.
Özellikle istisnalara ve zararlara ilişkin satırların doldurulması önemlidir.Kazanç olmasına rağmen istisnalardan yararlanılmaması, bu hakkı geri getirilemez şekilde yok etmektedir. Bu çerçevede örneğin, kazanç olmasına rağmen, herhangi bir nedenle yatırım indirimi hakkının kullanılmaması, bu hakkı ortadan kaldırmaktadır. Kullanılmayan bu hakkın ne beyanname sonradan düzeltilerek ne de sonraki yıllarda kullanımı olanaklı değildir.” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.