""

Bulut: Öğretmenler sevgi dağıtır dünyamızı aydınlatır « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 00:43

Bulut: Öğretmenler sevgi dağıtır dünyamızı aydınlatır

Yozgat Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Ahmet Bulut, bir milletin varlığını devam ettirebilmesi ve çağdaş uygarlık seviyesini yakalayabilmesi çocuklarının ve gençlerinin iyi yetişmesiyle mümkün olabileceğini belirterek bu bakımdan öğretmenlerin sevgi dağıtarak dünyayı aydınlattığını söyledi.

Bulut: Öğretmenler sevgi dağıtır dünyamızı aydınlatır
Son Güncelleme :

23 Kasım 2016 - 7:00

SMMMO Başkanı Ahmet Bulut, yaptığı açıklamada 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenlerin gününü kutladı. Bulut, “Türkiye gelecekteki hedeflerine, dünyadaki değişime bigane kalmayan, kendini yenileyen, genç nesilleri yarının şartlarına göre geleceğe hazırlayabilecek öğretmenlerle ulaşacaktır. Öğretmenler, dün ve bugün olduğu gibi, yarın da geleceğin mimarı olmaya devam edeceklerdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Toplumun düşmanı cehalet, cehaletin düşmanı öğretmenlerdir” diyerek bu gerçeği en güzel biçimde ifade etmiştir. Tüm toplumumuzu aydınlatarak karanlığa meydan okuyan gayretli, fedakar ve bilgeliğinizin karşılığı hiçbir bedelle ölçülmeyen değerli öğretmenlerimiz; tüm neslin yetiştiricisi ve geleceğimizin mimarlarısınız. 24 Kasım öğretmenler gününü kutladığımız bugün bir bakıma kendimizi sorguladığımız gün olmalıdır.
Sadece bu vesile ile öğretmenlerimizi hatırlamak her şeyden önce onların emeğine saygısızlık olur. Öğretmenlerimizin ve yaptıkları mesleğin önemi açıktır”dedi.
Toplumdaki her bireyin öğretmenlerin öneminin farkında olması gerektiğini vurgulayan Bulut, “ Önderimiz Mustafa Kemal’in belirttiği “Bir millet, irfan ordusuna sahip olmadıkça savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferin köklü sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuyla mümkündür.“ Cümlesinde de açıkça görüldüğü gibi çok büyük mücadeleler ve çok büyük acılar ile kazandığımız ulusal Kurtuluş Savaşı’nın kazanımları ancak ve ancak fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ile korunabilir. Takvim yaprağındaki hergünü bu günkü duygu ve düşüncelerle yaşamak dileğiyle dünyanın en değerli varlıkları olan öğretmenler! Bugün, Türk öğretmeninin şeref günüdür.
Ona olan saygıyı yenileme, onun yüceliğini anma günüdür. Böyle anlamlı bir günde öğretmenlerin gününü kutluyorum.”diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.