""

BÜROKRAT GÖZÜYLE YOZGAT « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 02:54

BÜROKRAT GÖZÜYLE YOZGAT

BÜROKRAT GÖZÜYLE YOZGAT
Son Güncelleme :

23 Mart 2017 - 7:00

Yozgat’ı herkes farklı tarif eder ya da anlatır…

Bugün Yozgat’ı önemli bir Bürokrat’ın bilgi ve birikimlerinden konuşacağız ama önce birkaç tespit yapmak ve bir şeyler söylemekte fayda olacak.

Dolayısıyla Yozgatlının gözüyle bakıldığında karşımıza farklı bir kent çıkar, Bürokrat ya da yabancı gözüyle bakıldığında bambaşka bir kent çıkar karşımıza.

Gerek Yozgatlı gerekse Bürokrat veya yabancı gözüyle yapılan tespitlerde ortak tek nokta konum itibariyle burası Türkiye’nin tam ortasında yer almasıdır.

Zira Doğu’ya, Batı’ya, Güney ve Kuzey bölgelerinde aynı uzaklıkta olması bu kentin kimi zaman faydasına kimi zamanda zararına olduğu yönünde tespitler yapılır.

Bu bağlamda İl sınırını dikkate alarak basit bir hesaplama yaptığımızda, Başkent Ankara’ya uzaklık mesafesi 2 saatten daha azdır.

 Yozgat’ın bunların dışında mesela çok önemli gördüğüm artılarından birisi hatta önemli avantajlarından birisi ve şimdiye kadar bir türlü faydasını göremediği kesim nüfuzlu insanlara sahip olmaktır.

Özellikle 1980 sonrası İhtilalın ardından kurulan Anavatan hükümeti ile başlayıp siyaseten halen devam eden Milletvekili ve Bakan gücüdür.

Bunların dışında daha sayabileceğimiz mutlaka artılar bulunmaktadır. Yozgat’ın sahip olduğu artıları ve eksileri birde Yozgat’ta uzun sayılabilecek bir zaman önemli görevde bulunan ve kısa süre önce emekliye ayrılan Bürokrat gözüyle bakalım sonra üzerinde düşünelim isterseniz.

Yozgat’a yaklaşık 3,5 yıl hizmet ettikten sonra kendi isteğiyle emekliye ayrılan Defterdar Abdurrahman Altındağ, kamu kurum ve kuruluş müdür ve yerel medya temsilcilerini ziyaret ederek vedalaşıyor. Altndağ, yozgatgazetesi.com’u da ziyaret ederek Yozgat’a ilişkin 3,5 yıllık izlenimlerini açıkladı.
Yozgat Defterdarı Altındağ Yozgat gazetesi yönetmeni Osman Hakan Kiracı’ya Yozgat’ın güçlü potansiyellerinin olduğunu belirterek “Bu memleketin gelişip kalkınabilmesi için mevcut iç potansiyellerini harekete geçirmesi ve varolan sermayesini de harekete geçirmesi lazım” dedi. Altındağ ,Yozgat’a ilişkin izlenimlerini şöyle özetledi :
Yozgat,bildik bir Anadolu kenti ve bence iç dinamik ve potansiyellerini harekete geçiremeyen bir il konumunda..Ama potansiyellerini harekete geçirecek gücü yok..Sermayesi de var ama parasını değerlendirecek yatırımcısı yok.Yozgat’ın bilhassa eğitimde sosyal hayata yansıyan ciddi sıkıntıları var.Yozgatlılar maalesef gelişmeleri kendinden değil,hep başkalarından beklemeye devam ediyor.”
Yozgat gazetesine veda ziyaretinde Yozgat insanının sevecen, özverili, sıcakkanlı ve misafirperverler olduğunu da vurgulayan Defterdar Altındağ, daha sonra şöyle konuştu:
Yozgat’ta çalışmaktan, Yozgatlıları tanımaktan ve Yozgat’tan emekli olmaktan son derece mutluyum. Burada görev yaptığım 3,5 yıllık süreçte kadim dostluklar edindim. Bundan sonra ki hayatımda Yozgat ve Yozgatlılar benim gönlümün en müstesna köşesinde yer alacaktır. Yozgat tan ayrılmış olsam bile dostlarımı ve güzel anılarımı asla unutmayacağım.”
Defterdar Altındağ, Yozgat’tan ayrıldıktan sonra memleketi olan Denizliye yerleşip enerji alanın tasarladığı iş projesini gerçekleştirecek.
Öte yandan Elazığ’dan Yozgat’a atanan yeni Defterdar Erdoğan Yıldıraner’in de önümüzdeki hafta ilimize gelerek görevine başlayacağı öğrenildi.

 

  • Yönetim olarak birlikte aldıkları karar gereği bu ay yapılması planlanan yönetim kurulu toplantısını Çanakkale’de yapacak Oda!
  • Ankara’da ilk kez düzenlenen Tema Bölge toplantısına Yozgat’ı temsilen katılan iyi bir şekilde temsil eden Hemşerimiz!
  • İlçelerde de her geçen gün oto pazarı kurulmasına vesile olan ekonomiyi canlanmasına katkı sunan Başkan!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.