""

Büyükata: Toplumda üniversitenin önemi her geçen gün artmakta « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 03:05

Büyükata: Toplumda üniversitenin önemi her geçen gün artmakta

Yozgat Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata, Üniversitelerin faaliyetlerini mesai saatleri ve hafta içi iş günleriyle sınırlandırılabileceği bir yer olmadığını belirterek, toplumda üniversitelerin öneminin her geçen gün daha da arttığını söyledi.

Büyükata: Toplumda üniversitenin  önemi her geçen gün artmakta
Son Güncelleme :

11 Kasım 2016 - 7:00

Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata, Kayseri Erciyes Üniversitesi’nde düzenlenen “Fen ve Mühendislik Bilimlerinde Araştırma Projesi Hazırlama Eğitimi” isimli etkinlikte eğitmen olarak yer aldı.
Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata ve Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş 5-7 Kasım 2016 tarihlerinde Erciyes Üniversitesi Teknoparkı’nda gerçekleştirilen “”Fen ve Mühendislik Bilimlerinde Araştırma Projesi Hazırlama Eğitimi” isimli etkinliğe eğitmen olarak katıldı. TÜBİTAK – 2237 Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında akademisyenlere ve araştırmacılara yönelik olarak düzenlenen program 3 gün sürdü.
Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Keskin’in koordinatörlüğünde yürütülen programda, ayrıca Yüksek Öğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Orhan Uzun ve Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halit Yetişir de eğitmenlik yaptı.
Katılımcıların, verimli ve etkili geçen bir eğitim olduğunu ifade ettikleri programın, benzerlerinin yapılmasını ve devam ettirilmesinin önemine vurgu yaptıkları gözlendi.
Üniversiteler de araştırmacı potansiyelinin artırılması, proje sayılarının çoğaltılması, güncel ve yeni yaklaşımlar ile proje hazırlama tekniklerinin kavratılmasına dönük eğitimlerin daha erken dönemlerde, lisansüstü derslerin verildiği aşamada, lisans düzeyinde gerçekleştirilmemesinin bir eksiklik olduğu ifade edildi.
Prof. Dr. Mustafa Böyükata, gerçekleştirilen programın oldukça verimli geçtiğini belirterek, “Üniversitelerin toplumumuzda önemi her geçen gün daha da artmaktadır. Fiziki ortamların hazır hale getirilmesi kadar, içerisinde canlılığın korunması da önemlidir.
Üniversiteler faaliyetlerin mesai saatleri ve hafta içi iş günleriyle sınırlandırılabileceği yerler değildir. İş yapmak iteyenler için her daim zaman bulmak ve iş üretmek üniversitelerde mümkündür. O bakımdan, akademisyenlerin resmi görevlendirmelerle çalışmayapmaktan ziyade topluma karşı sorumluluk bilinciyle hareket etmesi beklenmelidir.
Bunun dışında bir yaklaşım her zaman eksik kalacaktır.
Bu çerçevede baktığımızda, pek çok işleri arasında proje eğitimleri düzenleyerek ve bu programlarda görev alarak zamanlarını harcayanları önemsiyorum. Ülkemizin ileri gitmesi için en ufak çabanın dahi bir değeri vardır ve böyle bilinmesi gerekir diye düşünüyorum” dedi.
Program sonunda kursiyerlere katılım belgeleri dağıtıldı. Etkinlik koordinatörü, Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Keskin tarafından diğer eğitmenlerle birlikte Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş ve Prof. Dr. Mustafa Böyükata’ya da teşekkür belgesi takdim edildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.