""

Buzlu kaldırımda eller cepte yürümeyin « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 11:49

Buzlu kaldırımda eller cepte yürümeyin

Yozgat’ta etkili olan kar yağışı ve buzlanmadan dolayı yayalar yürümekte güçlük çekiyor. Uzmanlar vatandaşları karlı ve buzlu yollarda eller cepte yürünmemesi konusunda uyardı.

Buzlu kaldırımda eller cepte yürümeyin
Son Güncelleme :

10 Ocak 2017 - 7:00

Uzmanlar soğuk hava ve kar yağışıyla birlikte yollar ve kaldırımlarda meydana gelen buzlanmalara karşı vatandaşları yürürken dikkatli olmaları konusunda uyardı. Karlı havada sakatlanma riskinin arttığını söyleyen uzmanlar, eller cepte yürümek, telefonla konuşarak ve önüne bakmadan yürümek, sigara içerek yürümek bunlar dengenin bozulması için bir risk faktörü olduğunu vurguladı. Uzmanlar şunları kaydetti: “Kar yağışı sonrası havalar sıcaklıklarının eksi 10 derecelerin üzerine çıkması yollarda buzlanmalara sebep oldu. Özellikle metan cisimlerin üzeri kaygan ve en ufak bir dikkatsizlikte kaymaya ve düşmeye sebebiyet verebilir. Bu gibi durumlarda zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamak lazımdır. Özellikle yaşlı hastalarımızın, belli bir yaştan sonra görme keskinliği azalıyor, refleksler birazda olsa azalıyor, zorunlu olmadıkları sürece dışarı çıkmamaları gerekmektedir. Mecburda kalıp dışarı çıktılar ise önlerine bakmaları lazım.
En ufak bir dikkatsizlik düşmeye, kaymaya, kırıklara neden oluyor.
Eller cepte yürümemeleri lazım, yürürken telefonla konuşmamaları lazım, eller boşta olması lazım ve biraz daha yürürken ayaklarımız açarak ve penguen şeklinde yürümek gerekir. Eğer bu şekilde yürüdüğümüz taktirde düşmelerin büyük bir kısmından korunmuş oluruz.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.