""

‘ByLock’ kullanan öğretmen tutuklandı « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 10:56

‘ByLock’ kullanan öğretmen tutuklandı

Sorgun’da meslekten ihraç edilen öğretmenlere yönelik yapılan soruşturmalar kapsamında, örgütün gizli yazışma sistemi ‘ByLock’ sistemini kullandığı tespit edilen 5 eski öğretmenden 1’i tutuklandı.

‘ByLock’ kullanan  öğretmen tutuklandı
Son Güncelleme :

01 Mart 2017 - 7:00

Yozgat Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada “Sorgun Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmekte olan FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında, Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde öğretmen olarak görev yaparken KHK ile ihraç olan eski öğretmenlere yönelik yapılan çalışmalar neticesinde örgütün gizli yazışma sistemi olan ByLock sistemini kullandığı tespit edilen şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda; Sorgun Cumhuriyet Savcılığınca eski öğretmen olan M.Y., G.M., T.A., V.C. ve R.D. isimli şahıslar hakkında gözaltı kararı alınmış olup, talimat doğrultusunda şüpheli şahıslar Sorgun Asayiş Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alınmış, evrakları hazırlanan R.D., G.M., T.A. ve M.Y isimli şahıslar cumhuriyet savcılığına sevk edilmiş, R.D., G.M. ve T.A. isimli şahıslar adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, M.Y. isimli şahıs tutuklanmış, V.C. isimli şahısın ise gözaltı işlemi devam etmektedir. Ayrıca bahse konu olayla ilgili olarak örgütün gizli yazışma sistemi ByLock sistemini kullandığı tespit edilen N.S., M.H., E.C., H.E., H.B., G.B., G.K., Ş.Ö., A.H., V.Ş., H.K., B.A., F.D., M.Ş., H.K., K.A., ve H.A. isimli şahıslar tespit edilmiş olup gözaltı kararı alınmak üzere soruşturmaları devam etmektedir” ifadeleri yer aldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.