""

Çağan, Festival’de hemşerileri ile bir ayara geldi « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 09:04

Çağan, Festival’de hemşerileri ile bir ayara geldi

Yozgat Belediyesi tarafından  bu yıl 21’ncisi düzenlenen Uluslararası Sürmeli Festivali’ne Kayseri Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Deniz Çağan’da katılarak hemşehrileri ile bir araya geldi.

Çağan, Festival’de hemşerileri ile bir ayara geldi
Son Güncelleme :

08 Ağustos 2022 - 13:58

Yozgat Belediyesi tarafından  bu yıl 21’ncisi düzenlenen Uluslararası Sürmeli Festivali’ne Kayseri Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Deniz Çağan’da katılarak hemşehrileri ile bir araya geldi.

Gerek yurt içi ve gerekse de yurtdışında yaşayan Yozgatlıları biraraya getiren festivale Yozgatlıların ilgisi büyük oldu.

Kültür Merkezi önünden kortej yürüyüşüyle başlayan festival, Cumhuriyet Meydanı’nda ‘nda devam etti. Festivale, Yozgat Valisi Ziya Polat, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, MHP Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem Sedef, Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, Ordu Cumhuriyet Başsavcı Hasan Uçak, Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Recep Sevgili, Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Arif Hamdi Sazak, Kayseri Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Deniz Çağan, İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Ahmet Yılmaz, Trakya Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Burhan Koç, Bolu Yozgatlılar Derneği Başkanı Mustafa Demirel, Almanya Bremen Yozgatlılar Derneği Başkanı Şemsettin Yıkılmaz, Esenyurt Yozgatlılar Derneği Başkanı Bilal Yiğit, İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Başkan Yardımcıları Tarık Şahin, Uğur Akkaya, Kaan Pınarcıoğlu ve İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri Arif Yalvaç, Coşkun Karadavut, Tekin Baran ve Yozgatlılar katıldı.

Mamak Belediyesi Mehter Takımı’nın konseri ve halk dansları gösterisinin ardından konuşan Yozgat Valisi Ziya Polat, 21’incisi düzenlenen Sürmeli Festivali’nin hayırlı olması temennisinde bulundu. Polat, yiğitler şehri Yozgat’ın İç Anadolu’nun bağrında Türkiye’ye güç veren, millete güç veren, özü, sözü bir olan, yiğitlerin yaşadığı kent olduğunu belirterek, şunları söyledi.

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf  Başer de festivalde bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Başer, Sürmeli Festivali’nde milli ve manevi değerlerin bulunduğunu ifade ederek, “Bu değerleri yaşatmak için de 21’incisi düzenlemiş olduğumuz ve uluslararası boyut alanına taşımış olduğumuz bu festivalin başta gençlerimiz olmak üzere Yozgat’ımıza ve ülkemize hayırlar getirmesini yüce Mevla’dan niyaz ediyorum” diye konuştu.

MHP Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem Sedef de Sürmeli Festivali’nin hayırlı olması dileğinde bulundu.

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse ise milletleri millet yapan, tarihi, kültürü, folkloru, türküleri gibi değerler olduğunu ifade etti. Sürmeli’nin aslında bir türkü değil, Anadolu’nun sevdası, acısı, kederi, derdi olduğunu aktaran Köse, şunları kaydetti:

Konuşmaların ardından festival kapsamında hayırsever katkısıyla gerçekleşen sünnet şöleninde aralarında Kayseri Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Deniz Çağan’ın da yer aldığı protokol üyeleri tarafından çocuklara futbol topu hediye edildi.

Kayseri Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Deniz Çağan, yaptığı açıklamada; festivalin dolu dolu etkinlikler kutlandığını belirterek, Belediye Başkanı Celal Köse’ye, festivale destek olan herkese teşekkür etti. Alpaslan DEMİR

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.