""

ÇALIŞANLAR 8 TL’YE ARTIK KEBAP YERLER « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 17:47

ÇALIŞANLAR 8 TL’YE ARTIK KEBAP YERLER

ÇALIŞANLAR 8 TL’YE ARTIK KEBAP YERLER
Son Güncelleme :

26 Kasım 2016 - 7:00

Türk Sağlık-Sen Yozgat Şubesi Başkanı Latif Karagöz, 112 personeline yemek yardımının nakdi olarak verilmesine yönelik 11 ay sonra yapılan düzenlemeyi bu sözlerle ifade ederek, fiyasko olarak nitelendirdi.

Birçok meslek grubu gibi Sağlık alanında çalışan insanlar da insan hayatını kurtarmak adına verdikleri hizmetlerle büyük fedâkarlık göstermektedirler.

Fakat Sağlıkta zaman zaman yaşanan bir takım sıkıntılar kimi zaman kavga/gürültü, kimi zaman ekonomik olarak mağduriyeti ortaya koymaktadır.

Artık Doktor, sağlık görevlisi ile vatandaş arasında kavga haberleri duyulmamaktadır. Bir takım caydırıcı düzenlemeler daha önce yaşanan bu tür sorunları ortadan kaldırdı.

Attıkları imzaya sahip çıkmayan sendikaya bir kez daha yüklenen Şube Başkanı Latif Karagöz, “Düzenlemeye göre 112 çalışanlarının nakdi yemek yardımı döner sermayeden karşılanacaktır. Bu düzenleme ile döner sermayelere ek yük getirecek ve bir anlamda çalışanın bir cebinden alınıp diğer cebine bu nakdi yardım konulacaktır. Artık çalışanlar bir birlerinin haklarını imece usulü ile karşılayacaklardır” dedi.

Yemek yardımı konusunda attıkları imzaya sahip çıkmayan sendikaya yüklenen Karagöz, yeni düzenlemeye de tepki gösterdi.

Türk Sağlık-Sen Yozgat Şubesi Başkanı Latif Karagöz, yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “1 Ocak 2016’da yürürlüğe girmesi gerekirken defalarca ertelenen ve ancak 11 ay sonra yapılan düzenleme ile 112 çalışanlarına yemek yardımının nakdi verilmesi hususu hayata geçmiştir. A1, A2 ve C tipi Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları ile İl Ambulans Servisi Komuta Kontrol Merkezinde fiilen görev yapan personeller yararlanacak.

Attıkları imzaya sahip çıkmayan ve 9 aydır çalışanların mağdur edilmesine ses çıkarmayıp, idare ne yaparsa kabulümüzdür diyen malum-sen yüzünden 112 çalışanları 9 aylık hak kaybı yaşamışlardır. 9 ay 112 çalışanları, nakdi yemek kanuni zorunluluk olmasına rağmen bakanlığın işgüzarlığı, memur-sen’e bağlı sağlık-sen’in de Bakanlığa gık bile dememesinden dolayı nakdi yemek yardımından yararlanamamışlardır.

Bunun hesabını vermesini istediğimiz ama çalışanlardan bir özür bile dilemeyen bu sendikanın bugün hala utanmadan 112 çalışanlarına yemek yardımı kazanımımız hayırlı olsun demeleri ise adeta çalışanlarla alay etmektir.

Yürürlüğe konan 112 çalışanlarına yemek düzenlemesine baktığımızda ortaya bir müjdenin kazanımın olmadığı çok açık bir şekilde durmaktadır. Çünkü düzenlemeye göre 112 çalışanlarının nakdi yemek yardımı döner sermayeden karşılanacaktır. Bu düzenleme ile döner sermayelere ek yük getirecek ve bir anlamda çalışanın bir cebinden alınıp diğer cebine bu nakdi yardım konulacaktır. Artık çalışanlar bir birlerinin haklarını imece usulü ile karşılayacaklardır. Bakanlık çalıştırdığı personele “bakın size yemek ücreti veriyorum” diyecek, sendika zaten aylardır 112 çalışanlarına yemek ücreti aldık, kazandık hayırlı olsun diye reklam yapmak suretiyle hem çalışanlarla alay etmekte hem de kandırmaktadır dedi.

  • Yapımı tamamlanmasına karşın teslimi yapılmadan çıkan yangın sebebiyle vatandaşı susuz bırakarak mağdur eden Firma!
  • Yozgat’ta bazı sektörleri harekete geçirmek amacıyla ekipler kurarak, daha önceki görev yerine inceleme gezisi yapan Bürokrat!
  • Gençlerin başarılı olması için bütün işini bırakıp, günübirlik gençlik çalışmalarına katılım katkı sağladıktan sonra Ankara’ya dönen Vekil!

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.