""

“Çalışma barışını bozan ek ödeme yönetmeliği istemiyoruz” « Yeniufuk Gazetesi

19 Mart 2024 - 06:05

“Çalışma barışını bozan ek ödeme yönetmeliği istemiyoruz”

Döner sermaye ek ödemesinin 1 Nisan’dan itibaren 4 ay daha uzatılarak tavandan ödenmesine devam edilmesi için Resmi Gazete’de yayımlanan kararının beraberinde soru işaretlerine de neden olduğunu belirten Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, döner sermaye ek ödemesinin tavandan 4 ay daha ödenebilmesi için uzatılmasına sevinemediklerini belirterek, bu yönetmeliğin sağlık teşkilatlarında çalışma barışını bozucu niteliğe sahip olduğunu söyledi.

“Çalışma barışını bozan ek ödeme yönetmeliği istemiyoruz”
Son Güncelleme :

11 Mayıs 2021 - 14:27

Sağlık teşkilatlarında çalışanların mevcut yönetmelik nedeniyle mağdur olacağına dikkat çeken Taşkın, bu yönetmeliğin birinci basamak sağlık teşkilatlarında çalışanları yok saydığını ve ek ödemenin idarecilerin inisiyatifine bırakılması nedeniyle haksızlığa yol açacağını belirterek kabul edilmesinin vicdanen mümkün olmadığını söyledi. Yayınlanan ek ödeme yönetmeliğinin Aile Sağlığı Merkezlerini (ASM) ve üniversite hastanelerini kapsam dışında bıraktığını, Yardımcı Hizmetler Sınıfı ile İdari Hizmetleri Sınıfını adeta yok saydığını belirten Taşkın, sağlık teşkilatlarında çalışanların adil ve hakkaniyet ölçüsünde bir ödeme sistemi beklemelerine rağmen yeni yönetmeliğin bunlardan uzak olduğunu ve sorunların üzerine yeni sorunlar eklediğini belirterek şunları söyledi:
“Sağlık teşkilatlarında döner sermaye ek ödeme yönetmeliği kangren halini aldı. Sorunlar çözülmüyor, taleplerimizi dikkate almıyorlar. Bu nedenle sorunların üstüne yeni sorunlar ekleniyor. Sağlık teşkilatlarında çalışanların sorunları nedense göz ardı ediliyor. 04.03.2020 tarihli ve 31058 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Sağlık Bakanlığına Bağlı Sağlık Tesislerinde Görevli Personele Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’ e geçici bir madde eklenerek 01.04.2021 tarihinden itibaren 4 ay süreyle tavandan ödenmesine karar verildi. Ancak yönetmeliği incelediğimiz zaman yeni sorunların ortaya çıktığını görüyoruz. Diğer bir husus ise ek ödemenin Ocak ayından itibaren değil de 1 Nisan’dan itibaren başlatılıyor olmasıdır! Çünkü yaz mevsiminin başlamış olması nedeniyle sağlık teşkilatlarında çalışanların hem izin dönemi hem de vergiye girdiği dönemdir! Burada sağlık çalışanlarının ek ödemelerinden kesinti yapılacak olması mı düşünülmektedir?
Anadolu Sağlık Sen olarak Sağlık Bakanlığından açıkça talep ediyoruz ki bu yönetmelik haksızlığa neden olacaktır. Adaletli dağıtımı engelleyecek istisnalar mevcuttur! Sağlık teşkilatlarında çalışanların tamamının memnuniyetini sağlayacak adil bir dağıtım sisteminden yanayız.”
(Haber Merkezi)

EN ÇOK KAZANANLAR


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 15

EN ÇOK KAYBEDENLER


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 31

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 49

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN