""

Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri sürüyor « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 08:29

Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri sürüyor

Yozgat’ta 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri sürüyor.

Camiler ve Din Görevlileri  Haftası etkinlikleri sürüyor
Son Güncelleme :

04 Ekim 2018 - 7:00

Yozgat’ta 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri sürüyor.
Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç’ı ziyaretle başlayan etkinlikler, esnaflara dini kitap dağıtımı ile devam etti. Daha sonra 15 Temmuz demokrasi şehidi Mustafa Koçak’ın Gülyayla köyünde oturan ailesini ziyaret eden müftülük personeli, ailenin evinde Kur’an-ı Kerim tilaveti okudu.
1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebeti ile hafta boyu sürecek etkinlikler devam ediyor.
İl Müftüsü Salih Sezik ve beraberinde ki heyet Vali Kemal Yurtnaç’ı ziyaret ederek bir tablo hediye etti. Vali Yurtnaç’a hafta boyunca yapılacak etkinlikler konusunda bilgi verildi.
Daha sonra müftülük personeli Yozgat esnafını ziyaret ederek dini kitap dağıtımı yaptı. Vatandaşlara 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası olduğunu hatırlatan müftülük personeli ile esnaflar arasında keyifli sohbetler gerçekleşti. Etkinlikler kapsamında 15 Temmuz demokrasi şehidi Mustafa Koçak’ın Gülyayla Köyü‘nde bulunan annesi Züleyha Koçak ve babası İbrahim Koçak’ı evlerinde ziyaret eden müftülük heyeti ailenin evinde Kur’an-ı Kerim tilaveti okudu. Koçak’ın köy mezarlığında ki kabrini de ziyaret eden heyet kabir başında dualar okudu.
İl Müftüsü Salih Sezik, bu haftayı anlamlı etkinliklerle sürdüreceklerini dile getirdi. Müftü Sezik,“1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebeti ile etkinliklerimiz sürüyor.
Gün boyunca personellerimiz esnaflarımızı ziyaret ederek onların hal ve hatırlarını sordu. Boş zamanlarında esnaflarımızın ve vatandaşlarımızın okuması için dini kitap dağıtımı yapıldı.
15 Temmuz demokrasi şehidimiz Mustafa Koçak’ın Gülyayla köyünde oturan ailesini ziyaret edip Kur’an-ı Kerim tilaveti okuduk. Programlarımız ağaç ve fidan dikimi, mahkum kardeşlerimizi ziyaret, hasta ziyaretleri ve konferanslarla sürecek” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.