""

ÇAMLIK ESAS SAHİBİNİN ELİNE GEÇTİ « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 16:05

ÇAMLIK ESAS SAHİBİNİN ELİNE GEÇTİ

ÇAMLIK ESAS  SAHİBİNİN  ELİNE GEÇTİ
Son Güncelleme :

07 Kasım 2016 - 11:27

Bu müjdeli haberi Belediye Başkanı Kazım Arslan şu sözlerle ifade etti;
“Temennimiz Yozgat halkının özlediği beklediği bir hizmeti çamlıkla ilgili olarak onlara sunmaktır. Bununla ile birlikte tabi ki güvenlikle ilgili gerekli tedbirleri de alacağız. Aydınlatma ile ilgili gerekli tedbirleri de alacağız, pis ve bakımsız olan yerlerin düzenlenmesiyle temizliği ile ilgili çöplerle ilgili tedbirleri de alacağız. Pırıl, pırıl bir milli parkı Yozgatlıların ve çevre illerin kullanımına açmış olacağız. İnşallah hem bizim için hem Yozgatlılar için hayırlı uğurlu olsun.”
Çamlık Milli Parkı işletmeciliği evvelden de Yozgat Belediyesi tarafından gözetilir, kollanır ve işletmeciliği yapılıdır.
Daha sonra ne olduysa Kurumlar arası yapılan görüşmeler, yazışmalar neticesinde Milli Parklar Genel Müdürlüğü bu görevi üstlendi.
Milli Parklar Genel Müdürlüğüne bağlı Yozgat’ta bulunan Şube tarafından Park içerisinde yapılan çalışmalar her zaman yetersiz kaldı.
Tesisler her daim atıl kaldı. Bir bardak çay içecek mekan dahi bulunamaz oldu. İhtiyaç giderilebilecek tuvaletler dahi elden avuçtan çıkmış bir vaziyet aldı.
Çamlık Milli Parkı bu ve benzer konular dahilinde her zaman eleştirildi. Öyle zamanlar oldu ki, sahip dahi çıkan olmadı.
Bir takım nahoş olaylarla dahi hatırlanır bir yer haline geldi. Çamlık Milli Parkı içerisinde bulunan gazino türündeki mekânlar bir takım mazeretler gösterilerek, yıkıldı.
Gazinonun yeri yıllarca atıl kaldı. Daha sonra bir proje uygulanarak, kafeterya şeklinde bir tesis yapıldı. Bu tesisin hemen yanında ise Milli Parklar personelleri için misafir hane ve eğitim merkezi yapıldı.
Belediye Başkanı Kazım Arslan bundan sonra Çamlık Milli Parkı daha güzel bir görünüme kavuşacağını, gerekli olan bütün çalışmaların yapılacağını şöyle anlattı.
Yozgat halkının ilk göz ağrısıdır. Çamlıkta düzenli bir hizmet vermenin ancak belediye eliyle mümkün olabileceği kanaati bizlerde oluştu. Tesislerin işletmesi çamlığın genel olarak işletmesini biz almış olduk. Bu şekilde şuanda çamlıkta bulunan eskiden beri Sürmeli Kır Gazinosu vardı. Son derecede bakımsız durumdaydı. İnşallah oranın kısa sürede bakım ve onarımını yapıp halkımızın hizmetine sunacağız. Bu arada yukarıda eski gazinonun yerine yapılan bir kafeterya var. Onun işletmesini de biz yapacağız. Keza bütün piknik alanların Fatih Tabiat Parkı etrafında ki tesislerin giriş çıkışlar tamamıyla belediyemizin kontrolünde olmuş olacak. Çamlık giriş çıkışı da belediye olarak biz kontrolde tutacağız.”dedi.
Kabul etmek gerekir ki, Yozgat Çamlık olmadan kendini tamamlamakta zorluk çeken bir şehirdir. Kaldı ki şehirle iç içe girmek ikinci bir doğa harikası bulunmamaktadır.
Çamlık gerekli olan ilgi ve alakayı görürse, burası herkesin mekanı haline gelir. Çamlık Milli Parkı Neden Kızılcahamam gibi bir mekan haline gelmesin ki, Belediye bu işin üstesinde gelecektir, Çamlık şimdiden Belediyeye ve Yozgat’a hayırlı olsun…

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.