""

ÇAMLIKTAKİ YENİ DÜZENLEMELER… « Yeniufuk Gazetesi

18 Nisan 2024 - 21:27

ÇAMLIKTAKİ YENİ DÜZENLEMELER…

ÇAMLIKTAKİ YENİ DÜZENLEMELER…
Son Güncelleme :

08 Haziran 2017 - 7:00

Adına türküler yakılan, şehir hikâyelerine konu olan Çamlıkta yeni düzenlemeler yakın zamanda tamamlanacağını duyuyoruz.

Tapusu zaten Belediye’de olan Çamlıktaki sınırlı sayıdaki tesislerin işletilmesini devralan Belediye buralarda yapmaya devam ettiği tesisleri vatandaşın hizmetine sunmayı planlıyor.

Türkiye’nin ilk Milli Parkı olarak bilinen Çamlık, son yıllarda adeta kaderine terk edildi. Bugün ne piknik yapacak, ne oturup dinlenecek, ne de bir bardak çay içecek mekan bulunmayan Çamlıkta ne varsa zaman içinde yerle bir edildi.

Devlet adamlarının geldiğinde misafir olarak kaldığı misafirhane ve restoran içkili mekan diye yıkıldı. Bu tesislerin yerine çamlıkla uzaktan yakından ilgisi olmayan bir şeyler yapıldı. Kısacası Çamlık bir kuruma tahsis edildi.

Bu gelişmelerin dışında Belediye şimdilerde bir şeyler yapmaya çalışıyor. Bu konuda kamuoyuna yansıyan haberlere bir daha bakalım istedim. 

2016 yılı içerisinde Milli Parklar Genel Müdürlüğünden Yozgat Çamlığı Milli Parkındaki tesislerin işletmesini alan Yozgat Belediyesi, ilk milli park olma özelliği taşıyan çamlığı, sosyal yaşam merkezi haline dönüştürecek.

Yozgat Belediyesi tarafından işletmesi alınan Çamlık Milli Parkı’ndaki tesisler, Ramazan Bayramına yetiştirilmeye çalışılıyor. İçerisinde lokanta ve kafeteryadan gezinti alanlarına, bisiklet parkurundan ATV motorlu araç parkuruna kadar birçok faaliyetin yer alacağı Yozgat Çamlığı Milli Parkı, sosyal yaşam merkezi haline dönüştürülecek ve vatandaşın hizmetine sunulacak.

Belediye adına bu işleri yakından takip eden Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Akgün, çamlığa yapılan restoranın Ramazan Bayramına yetişeceğini söyledi. Restoranın işletmesinin Yozgat Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü tarafından yapılacağını aktaran Akgün, vatandaşların kullanabileceği nezih bir tesisi Yozgat’a kazandırmak için çalıştıklarını dile getirdi.

Yozgat Çamlığı Milli Parkına 4 adet güvenlik görevlisi aldıklarını da belirten Akgün, görevlilerin gün boyu ATV motorlarla çamlığın kontrolünü yapacaklarını ve çamlığın artık daha güvenli bir mekan haline geldiğinden kimsenin şüphesi olmasın dedi.

Vatandaşlar için çamlığa, ATV motorlu araç güzergahı belirlediklerini de hatırlatan Akgün, 15 ATV aracıyla vatandaşın çamlıkta gezinti yapabileceğini söyledi. Bunun yanı sıra çamlıkta fayton gezinti alanları da oluşturduklarını dile getiren Akgün, bakanlıktan izin alındığı takdir de çamlığa butik otel de yapacaklarını ifade etti. Çamlık Milli Parkın birçok aktivitenin yapılabileceği bir alan olacağını aktaran Akgün, vatandaşların rahatlıkla günlerini geçirebilecek bir sosyal yaşam merkezini hayata geçireceklerini vurguladı.

Sohbeti bitirmeden önce birkaç hususa dikkat çekmekte fayda görüyorum… Çamlık için bu çalışmalar sıradan ve basit bir çalışma olduğunu baştan söylemeliyim. Ancak bir başlangıç olarak elbette güzel ve yerinde bir çalışma olduğunu da belirterek, emeği geçenleri kutluyorum.

Fakat Çamlığın daha büyük projelerle Turizme kazandırılması gerekiyor, çamlığın özellikle sporcu yetiştirilmesinde tesislerin yapılmasına ihtiyaç vardır.

Milli Park olduğu için çamlık içine tesis yapılması mümkün değilse çamlığa yakın bir yerlere tesisler yapılarak, çamlık spor turizminde kullanılmalıdır.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.