""

Çanakkale Zaferi Kutlandı « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 07:07

Çanakkale Zaferi Kutlandı

18 Mart Çanakkale Zafer’inin 102. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Yozgat’ta tören düzenlendi.

Çanakkale Zaferi Kutlandı
Son Güncelleme :

20 Mart 2017 - 7:00

Yozgat Şehitliğine çelenk bırakılmasıyla başlayan törene; Vali Kemal Yurtnaç, Belediye Başkanı Kazım Arslan ve Yozgat Şehit Aileleri ve Gaziler Dernek Başkanı Nedim Elmalı ve çok sayıda şehit yakını katıldı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli yaptı. Neşeli konuşmasında,”Çanakkale Zaferi, Mehmetçiğin vatan ve millet sevgisinin ölümsüzlük anıtı, yok edilmek istenen milletimizin tarih sahnesinde yerini koruyacağının ve Çanakkale’nin geçilmeyeceğinin tüm dünyaya güçlü bir şekilde ilanı, hilalin haça karşı dünya savaşı olduğunu ve erkek, kadın, Laz, Çerkez, Kürt milletin tek yumruk olduğu milli ruhun, milli şuurun uyandığı Türkün öz benliğinin şahlandığı destanın adıdır.” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Kemal Yurtnaç, şehitlik defterini imzaladı. Askerlerin saygı atışıyla devam programda şehitler için Kur’an okunup dua edildi. Şehit mezarlarına karanfil bırakılmasıyla şehitlikteki program son buldu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.