""

Çare Dergisi ilk sayısı çıktı « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 04:52

Çare Dergisi ilk sayısı çıktı

Yozgat Genç Şair ve Yazarlardan Mustafa Mete Yeşiloğlu’nun öncülüğünde yayın hayatına başlayan Çare Dergisi ilk sayısını çıkardı.

Çare Dergisi ilk sayısı çıktı
Son Güncelleme :

19 Kasım 2018 - 9:23

Yozgat Genç Şair ve Yazarlardan Mustafa Mete Yeşiloğlu’nun öncülüğünde yayın hayatına başlayan Çare Dergisi ilk sayısını çıkardı.
İçerisinde şiir, hikaye ve denemelerin bulunduğu eserden oluşan 40 sayfalık dergi Sorgun’da ilk sayısını okuyucuları ile buluşturdu.
Mustafa Mete Yeşiloğlu, Yayın hayatına atılan her derginin, geleceğe uzanan bir gönül köprüsü olduğunu söyledi.
Yeşioğlu, şunları kaydetti: “ Genellikle, kendilerini böyle bir köprünün yapı taşı olmaya adamış bir grup insan çıkarır bu dergileri. Bir grup insan dediysek sayıları çok da değildir çileye talip olan bu cengâverlerin. Bir elin parmakları kadar olurlarsa ne mutlu onlara.
İlk sayısıyla Yozgat-Sorgun’dan bizleri selamlayan Çâre dergisi de, bütün dergiler gibi, uzun soluklu olmak hedefiyle gönül köprüsü olmaya soyundu. Yazı İşleri Müdürlüğü’nü, Ahmet Yeşiloğlu’nun yaptığı, Genel Yayın Yönetmenliğini ben deniz Mustafa Mete Yeşiloğlu’nun üstlendiği dergi, “sırların sırrına ermek” gayesiyle başlamış yolculuğa. İlk adımlarını, “Derdi olanın derman mekânı Çâre olsun arzusundayız. Anadolu insanı var olma savaşının yükünü omuzlarında taşıyor. Bu yük, Çâre’nin doğduğu noktadır. Ve elinizde tuttuğunuz bu sayı, o noktaya doğru atılmış ilk adımdır.” Şiir, deneme, makale, gezi yazısı, kitap tanıtımı gibi edebiyatın çeşitli türlerini içerisinde barındırıyor. Gençlerle tecrübeli şair-yazarları bir araya getiren dergiye, hayırlı ve uzun ömürler diliyoruz.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.