""

Çayıralan’da yaz Kur’an kursları büyük ilgi görüyor « Yeniufuk Gazetesi

17 Mayıs 2024 - 09:19

Çayıralan’da yaz Kur’an kursları büyük ilgi görüyor

Yaklaşık iki yıllık süren Pandemi sonrası her yıl olduğu gibi Çayıralan’da çocukların yaz Kur’an kurslarına ilgisi büyük oldu.

Çayıralan’da yaz Kur’an kursları büyük ilgi görüyor
Son Güncelleme :

05 Ağustos 2022 - 12:30

Yaklaşık iki yıllık süren Pandemi sonrası her yıl olduğu gibi Çayıralan’da çocukların yaz Kur’an kurslarına ilgisi büyük oldu.

Çayıralan Müftüsü  Şaban Çakır, çocukların yaz Kur’an kurslarına ilgisinin yoğun olduğunu belirterek,  “Her yıl olduğu gibi bu yıl da camilerimizde ve Kur’an kurslarımızda milletimizin hizmetindeyiz” diyerek açıklamasına şöyle devam etti: “Vefakar hocaefendiler mümkün mertebe izne gitmeyip çocuklara hizmet vermektedirler. Çocuklarımız 8 ay süren yaygın eğitimden sonra yaz tatiline ayrılmış, dinlenmeye ihtiyaçları oldukları şu yaz tatilinde, eğlenceli bir eğitim görmektedirler. Çocuklarımıza kurslarda; hem dini-milli bilgiler verilmekte hem de çocuklarımız için sosyal faaliyetler düzenlemektedir” dedi.

“ÇOCUKLARLA CAMİDE BİR GÜN”

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından “Çocuklarla Camide Bir Gün” ismiyle bir faaliyet tertiplenmektedir diyen Müftü Çakır; “Her kurs görevlisi nezaretinde  hafta sonu çocuklarımızı sabah camiye aldılar.  bir gün camide kahvaltı yaptırdılar, ders verdiler, birlikte namaz kıldıktan sonra da futbol, yarışma gibi sosyal faaliyet yaptırdılar. Bu faaliyetlerin ardından çocuklarımızın ilgisi daha da arttı” diye konuştu.

MİLLETBAHÇESİNE GEZİ DÜZENLENECEK

İlçe Müftüsü Çakır; 26 Ağustos 2022 tarihine kadar Kur’an Kurslarına katılan tüm çocuklar için bir de Çekerek Millet Bahçesine gezi düzenleneceğini belirterek, emeği geçen din görevlilerine,  maddi katkılarda bulunan hayırseverlere ve çocuklarını kurslara gönderen tüm ailelere teşekkür etti. Cemil MERMERTAŞ

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.