""

CAZiBE MERKEZi iLLER ARASINDA OLACAK MI? « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 09:23

CAZiBE MERKEZi iLLER ARASINDA OLACAK MI?

Hükümet, Türkiye’yi yeni sistem ile yönetme değişikliği için yaptığı referandum çalışmalarında Yozgat bir kez daha hükümete verdiği destekle yanında olduğunu gösterdi.

CAZiBE MERKEZi iLLER  ARASINDA OLACAK MI?
Son Güncelleme :

18 Nisan 2017 - 9:44

Tarihi değişiklik için 16 Nisan 2017 Pazar günü yapılan “evet”, “hayır” seçiminde kararını bir kez daha “evet” olarak belirleyen istikrarın sürmesinden yana tavrını net bir şekilde ortaya koyan Yozgat halkı, seçimlerde verdiği desteğe bir yenisi referandum da ekledi.
2004 yılından bu yana yapılan bütün seçimlerde en çok desteği Yozgat’tan alan AK Parti Hükümeti Doğu ve Güney Doğu İllerine yaptığı yaptırımların az bir bölümünü Yozgat’a yapmasına karşın vatandaş, şimdiye kadar verdiği destekten vazgeçmedi.
HÜKÜMET KARARINI GÖZDEN
GEÇİRMELİDİR
Referandum seçiminde Yozgat halkı, yüzde 74.24’lük oran ile yeni sistemi desteklediklerini bir kez daha ortaya koyarken, ilde devam eden göç ve benzer sorunların da giderilmesini bekliyor. AK Parti Hükümetinin en çok övündüğü hizmetlerin başında gelen ulaşım konusunda dahi beklediği kaliteli hizmeti almaktan yoksun olan Yozgat insanı, yatırım ve teşvik sistemi kapsamında çoğunluğu Doğu ve Güney Doğu İllerinin yer aldığı “Cazibe Merkezi” İller arasında yer almayı hak ettiklerini belirtiyor. Vatandaşlar, sosyal paylaşım sitelerinden “evet” oy pusulalı paylaşımlarında bulunarak AK Parti hükümetinden Yozgat’a daha fazla yatırım yapılması gerektiğine dikkat çektiler.
YATIRIMDAN ASLAN PAYI ALAN İLLER
HAYIR DEDİ
Cazibe Merkezi İller projesi kapsamında yer alan Diyarbakır, Van, Hakkâri, Erzurum, Erzincan gibi İllerin büyük çoğunluğu yapılan referandumda hayır oyu kullandı.
Bu İllere yapılan yatırımların küçük bir bölümünün yapıldığı İllerin en başında gelen Yozgat’ta referandum sonuçları 74.24 oranla büyük destek gördü.
Yozgatlılar şehrin gelişmesi ve kalkınması bakımından “Acemi Askeri Birlik” ve yatırımların desteklenmesini, yatırımcı için ise Yozgat’ın cazibe merkezi olması için yapılan projelere Yozgat’ın da dahil edilmesini istiyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.